Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadoarea SUA în Belarus spune că Aleksandr Lukaşenko a pierdut puterea militară în fața lui Vladimir Putin

putin lukasenko

Preşedintele belarus, Aleksandr Lukaşenko, nu mai este în poziţia de a avea influenţă asupra acţiunilor militare ale Rusiei la el în ţară din cauza dependenţei sale faţă de Moscova, a declarat miercuri ambasadoarea SUA în Belarus, Julie Fisher, relatează Reuters.

Rusia şi Belarusul plănuiesc un număr record de exerciţii militare în acest an, potrivit unor experţi. Ministerele apărării au semnat un acord de parteneriat pe cinci ani şi există informaţii vehiculate de media că Rusia şi Belarus plănuiesc să înfiinţeze trei noi baze militare comune, scrie agerpres.ro.

"Disponibilitatea lui Lukaşenko de a creşte dependenţa de Rusia în orice sferă posibilă este cea care l-a adus în situaţia de a nu mai fi în poziţia de a mai avea ceva de spus în ceea ce Rusia va decide să facă din punct de vedere militar", a declarat Fisher în cadrul unei audieri în Comisia pentru relaţii externe a Senatului SUA.

Șefa opoziţiei belaruse în exil, Svetlana Tihanovskaia, a declarat în timpul audierii că escaladarea de către Lukaşenko a reprimării protestatarilor pro-democraţie şi a media independente "îmi transformă ţara în Coreea de Nord a Europei - netransparentă, impredictibilă şi periculoasă".

Tihanovskaia, privită de mulţi drept câştigătoarea de facto a alegerilor din 2020 pe care Lukaşenko pretinde că le-a câştigat, a cerut SUA să extindă sancţiunile împotriva oamenilor de afaceri şi a companiilor de stat care "finanţează regimul".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.