Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadoarea SUA, în vizită în Portul Constanța: Rol crucial în gestionarea, depozitarea în silozuri şi tranzitul cerealelor ucrainene

Kathleen Kavalec portul constanta

Secretarul de stat la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Bogdan Mîndrescu a precizat că a avut discuţii, vineri, la Constanţa, cu ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, despre rolul portului Constanţa în dezvoltarea relaţiilor de colaborare româno-americane. În cursul vizitei, Kathleen Kavalec a subliniat că Statele Unite ale Americii sunt solidare cu poporul român şi a accentuat importanţa vitală a rezilienţei în regiunea Mării Negre.

„Vizita specială în Portul Constanţa: Ambasadorul SUA în România. Astăzi am avut privilegiul şi onoarea de a-i fi gazdă Excelenţei Sale Kathleen Kavalec, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Statelor Unite ale Americii în România, în cadrul vizitei pe care a efectuat-o în Portul Constanţa. La sediul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, am avut o serie de discuţii cu doamna ambasador Kathleen Kavalec, care au avut ca subiect principal rolul portului Constanţa în dezvoltarea relaţiilor de colaborare româno-americane. În contextul internaţional al domeniului transporturilor de mărfuri, am prezentat facilităţile oferite de Portul Constanţa, evidenţiind avantajele strategice pe care le poate oferi partenerilor noştri. L-am avut alături pe directorul companiei, Florin Vizan”, a scris Bogdan Mîndrescu, vineri pe Facebook, potrivit news.ro.

Social-democratul a adăugat că vizita ambasadoarei SUA la Bucureşti a inclus şi un tur tehnic în portul Constanţa, la bordul navel Anghel Saligny.

„Vizita E.S. Kathleen Ann Kavalec a inclus un tur tehnic în portul Constanţa, la bordul navei Anghel Saligny, în cadrul căruia am punctat proiectele de investiţii pe care Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii le are pentru Portul Constanţa, prezentând în detaliu facilităţile de depozitare şi încărcare a cerealelor. Am arătat, de asemenea, că investiţiile în Portul Constanţa reprezintă o oportunitate majoră pentru România în contextul regional actual”, a completat Mîndrescu.

Precizările Ambasadei SUA

Ambasadoarea SUA în România a făcut această vizită la Constanţa pentru a sublinia importanţa interacţiunilor regionale, continuarea cooperării în domeniul securităţii şi schimburile comerciale şi investiţiile în creştere, precizează ambasada SUA la Bucureşti, într-un comunicat de presă.

„Întâlnirile avute s-au concentrat asupra evoluţiilor politice şi economice din regiune, a schimburilor comerciale, a libertăţii religioase, a educaţiei şi a consolidării relaţiilor dintre popoare”, mai indică sursa citată.

Kathleen Kavalec şi interlocutorii săi au discutat şi despre nevoia descurajării unor viitoare acte de agresiune, ceea ce ar permite regiunii Mării Negre să îşi atingă potenţialul deplin.

Ea a vizitat şi Portul Constanţa, care are un rol crucial în gestionarea, depozitarea în silozuri şi tranzitul cerealelor ucrainene care ajung aici pe cale maritimă, ferată şi rutieră.

„Mi-a plăcut foarte mult vizita mea de astăzi la Constanţa, unul dintre principalele motoare economice ale dezvoltării României şi unul dintre cele mai dinamice oraşe din Uniunea Europeană”, a spus Kathleen Kavalec.

Vizita a inclus întâlniri cu Primarul Municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, cu Directorul General al companiei ADM România, Anton Povkhan, Directorul General al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa SA Constanţa, Florin Vizan, şi cu Muftiul Cultului Musulman din România, domnul Muurat Iusuf.

Pentru a accentua colaborarea academică româno-americană, ambasadoarea s-a întâlnit la Universitatea Ovidius cu rectorul Dan Marcel Iliescu, vice-rectorul Mihai Gîrţu, coordonatoarea programului de Studii Americane, Ludmila Martanovschi, directorul Bibliotecii Universitare „Ioan Popişteanu” a Universităţii „Ovidius”, Florentina Nicolae, şi cu studenţi şi profesori de la specializarea Studii Americane.

Ambasadoarea SUA în România a vizitat şi centrul de resurse American Corner Constanţa, s-a întâlnit cu echipa acestuia şi a participat la o masă rotundă cu jurnalişti din regiune.

În cursul vizitei, Kathleen Kavalec a subliniat că Statele Unite ale Americii sunt solidare cu poporul român şi a accentuat importanţa vitală a rezilienţei în regiunea Mării Negre, conchide sursa menţionată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.