Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cine este noul ambasador trimis de Israel în România: Reuven Azar a fost consilier pe securitate națională

baltimorejewishlife.com
Reuven Azar

Noul ambasador desemnat de Israel în România, Reuven Azar, a sosit la București.

Diplomat de carieră, Reuven Azar a deținut până de curând funcția de Director al grupului de lucru Israel-SUA-China din cadrul Ministerului de externe israelian.

Până în septembrie 2021, ambasadorul trimis în România a fost consilier adjunct pentru securitate națională și politică externă în cadrul Consiliului Național de Securitate Națională, dar, în același timp, a fost consilier de politică externă al Prim-ministrului Israelului.

În perioada 2014-2018, Reuven Azar a fost vice-ambasador la Washington DC, SUA. Anterior acestui mandat, a fost șeful Departamentului de Cercetare pentru Orientul Mijlociu în cadrul Ministerului de Externe israelian precum și vice-ambasador la Amman, în Iordania.

De-a lungul activității sale, ambasadorul s-a ocupat și de aspecte ale cooperării și negocierii cu Autoritatea Palestiniană. A fost, de asemenea, șeful misiunii Economice a Ambasadei Israelului la Cairo, în Egipt (1996-2000), precum și consilier pentru afaceri politice, timp de patru ani, la Washington, SUA (2003-2006).

Noul Ambasador al Israelului în România, Reuven Azar, s-a născut în Argentina în 1967, a absolvit Universitatea Ebraică de la Ierusalim ( cu master în Relații internaționale), vorbește fluent engleză, spaniolă și arabă iar în prezent studiază limba română.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.