Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorii UE la Kabul recomandă suspendarea deportărilor către Afganistan

Anadolu Agency
afganistan atentat explozie

Ambasadorii statelor Uniunii Europene în Afganistan recomandă suspendarea deportărilor pentru moment în ţara lovită de criză din cauza situaţiei securităţii care se deteriorează masiv, relatează marţi DPA.

Având în vedere agravarea conflictului, securitatea precară şi situaţia drepturilor omului, precum şi lipsa spaţiilor sigure în ţară, ei recomandă suspendarea temporară a repatrierilor forţate din statele membre UE către Afganistan, potrivit unui raport al şefilor de misiuni diplomatice din UE la Kabul, trimis marţi statelor membre şi din care extrase au fost puse la dispoziţia agenţiei germane de presă, potrivit agerpres.ro.

Recent, Ministerul pentru Refugiaţi afgan a chemat UE şi alte state europene să oprească deportările timp de trei luni, începând cu luna iulie.

Militanţii islamişti talibani controlează acum aproape jumătate din districtele Afganistanului.

Statele membre ale UE au fost de asemenea sfătuite să sporească sprijinul pentru Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) şi agenţia ONU pentru refugiaţi din Pakistan, Iran şi Turcia, în timp ce se aşteaptă ca aceste ţări să primească cel mai mare aflux de refugiaţi din Afganistan.

Este neobişnuit ca o astfel de recomandare să fie exprimată, în timp ce chestiunile de migraţie sunt de fapt competenţa statelor membre. Şefii de misiuni pe teren pot analiza şi pune la îndoială anumite probleme, dar nu pot interveni în deciziile capitale, notează DPA.

Opt state membre ale UE încă operează ambasade la Kabul, inclusiv Germania.

În Germania, dezbaterea despre o posibilă oprire a deportărilor s-a intensificat. Cel mai recent, un zbor de deportare planificat a fost anulat la începutul lunii august.

Cu toate acestea, guvernul de la Berlin rămâne ferm pe poziţie în legătură cu deportările. Ministerul federal de Interne a declarat că zborul anulat ar trebui reluat cât mai curând posibil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.