Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul agreat în Tunisia a prezentat copiile scrisorilor de acreditare

Tunisia

Ambasadorul agreat al Romaniei în Republica Tunisiană, Dan Stoenescu, a prezentat, joi, copiile scrisorilor de acreditare ministrului tunisian al Afacerilor Externe, Khemaies Jhinaoui, informează un comunicat al Ambasadei. Potrivit sursei citate, discuţiile cu acest prilej au vizat dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor bilaterale, în mod deosebit intensificarea relaţiilor economice, politice şi în domeniul educaţiei, precum şi procesul de tranziţie democratică şi reformă din Tunisia şi importanţa relaţiilor UE-Tunisia.

Ambasadorul Dan Stoenescu a salutat procesul de tranziţie democratică din Tunisia, ţară care reprezintă un exemplu în regiune din această perspectivă, şi a exprimat disponibilitatea Romaniei de a acorda toată susţinerea necesară, menţionează comunicatul Ambasadei în Republica Tunisia.

În cadrul discuţiilor a fost menţionată buna cooperare bilaterală dintre cele două Ministere de Externe, inclusiv prin valorificarea Memorandumului de Înţelegere semnat în 2016, şi dezvoltarea unor relaţii la nivel sectorial în domenii-cheie de interes mutual: agricultură, turism, educaţie, sănătate, petrol şi gaze, energie, tehnologia informaţiei, cultură. Conform sursei citate, organizarea Comisiei Mixte interguvernamentale, programată să se desfăşoare la Tunis, reprezintă un bun exemplu de cooperare intensificată între cele doua ţări, un alt exemplu fiind buna conlucrare a ambasadorilor român şi tunisian pe lângă ONU în calitate de co-preşedinţi ai Procesului de negocieri interguvernamentale privind reforma Consiliului de Securitate, pe perioada celei de-a 71-a sesiuni a ONU (2016-2017).

De asemenea, cu acest prilej a fost subliniată şi importanţa dezvoltării cooperării sectoriale în domeniul educaţiei şi realizarea de proiecte de cooperare între instituţii de învăţământ, universitar şi pre-universitar din cele două ţări, inclusiv prin deschiderea unei catedre de limba română la Tunis şi dezvoltarea unor proiecte educaţionale comune. La întâlnirea desfăşurată la Ministerul tunisian al afacerilor externe au mai participat ambasadorul Mohamed Mezghani, director general pentru afaceri politice, economice pentru Europa, Uniunea Europeană şi Mediterană şi George Bădiţa, secretar I la Ambasada României în Republica Tunisiană, mai menţionează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.