Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Austriei la București, vizită oficială la Brașov: Isabel Rauscher s-a interesat de stadiul lucrărilor la Aeroportul Ghimbav

Excelența Sa Ambasadorul Austriei la București, Isabel Rauscher a acceptat pentru prima oară să viziteze Brașovul în mod oficial. Isabel Rauscher a dat curs invitației făcute de Forumul German din Brașov, prin președintele organizației, consilierul local Cristian Macedonschi. Ambasadorul Austriei a avut o agendă extrem de încărcată, încercând să onoreze toate invitațiile primite de la instituțiile din administrația brașoveană. Un prim popas l-a făcut la Prefectură și la Consiliul Județean Brașov unde s-a interesat în primul rând de stadiul lucrărilor la Aeroportul de la Ghimbav și despre stadiul lucrărilor autostrăzii A1 Pitești-Brașov. Isabel Rauscher a subliniat importanța acestor obiective care cântăresc foarte mult în economia Brașovului, atât pentru atragerea investitorilor din Austria, cât și pentru o creștere a numărului de turiști la Poalele Tâmpei.

„Am fost în Brașov în repetate rânduri, în vizite private, fiind o localitate aproape de București, dar este pentru prima oară când mă aflu aici într-o vizită oficială. Am găsit oameni minunați, ospitalieri și sunt impresionată de modul în care s-a dezvoltat Brașovul. De câte ori vin la Brașov văd noi schimbări în bine. Este o mare plăcere să mă aflu aici de fiecare dată”, a declarat E.S. Isabel Rauscher.

Citește și: Verdict DRAMATIC al medicilor privind starea de sănătate a lui Mihai Constantinescu

Prefectul Marian Rasaliu a declarat la finalul întâlnirii: „Am avut onoarea să primim în vizită pe E.S. ambasadorul Austriei la București. I-am prezentat proiectele de dezvoltare ale județului Brașov, unde suntem și unde vrem să ajungem din acest punct de vedere. Am discutat despre necesitatea celor trei investiții prioritare de care județul are nevoie – aeroport. autostradă, spital regional, precum și despre oportunitățile în turism, invitându-i pe cetățenii austrieci să ne viziteze pe tot parcursul anului. Austria este preferată de brașoveni mai mult iarna. Noi îi așteptăm pe austrieci la noi atât iarna, cât și vara, pentru că aici avem 365 de zile potrivite pentru turism în Brașov. Excelența Sa a recunoscut că i-a plăcut foarte mult ceea ce a găsit aici, considerând oportune toate investițiile care sunt deja în derulare la Brașov”.

Ulterior, Ambasadorul Austriei la București, Isabel Rauscher, s-a întâlnit cu reprezentanții comunității germane din Brașov, vizitând Biserica Neagră, Liceul cu predare în limba germană, Johannes Honterus și a purtat discutii despre școala duală în ospitalitate Cool Academy / Colegiul Tehnic Maria Baiulescu.

Citește și: Președintele Tribunalului Timiș, scrisoare care provoacă CUTREMUR în magistratură

„Ne bucurăm că excelența sa a dat astăzi curs invitației noastre la Brașov. Vizita doamnei ambasador înseamnă foarte mult pentru această comunitate, pentru că domnia sa a putut vedea oportunitățile pe care Brașovul le oferă atât din punct de vedere economic, dar și cultural. Personel consider o reușită, aducerea doamnei ambasador la Brașov, încă u punct bifat de Forumul German care și-a asumat rolul de punte de legătută între spațiul vormitor de limbă germană din Europa și Brașov. De-a lungul timpului am reusit să aduce oaspeți din întreaga Europă, prin Forumul German, aceste vizite concretizându-se în investiții semnificative care au cântărit enorm în economia Brașovului”, a declarat Cristian Macedonschi, președintele Forumului German din Brașov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.