Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul britanic la Moscova Laurie Bristow denunţă un atac la adresa valorilor internaţionale în cazul Skripal

The Daily Beast
sergei skripal

Ambasadorul britanic la Moscova Laurie Bristow a denunţat sâmbătă otrăvirea lui Serghei Skripal, un fost dublu agent rus, şi a fiicei sale, Iulia, pe 4 martie, în Anglia, drept un atac asupra valorilor internaţionale, relatează The Associated Press, conform news.ro.

Bristow a făcut aceste declaraţii după ce a fost convocat la Ministerul rus de Externe pentru a fi informat că Rusia expulzează 23 de diplomaţi, între alte măsuri de retorsiune, în urma expulzării a 23 de diplomaţi ruşi de la Londra.

”Vom face întotdeauna ceea ce este necesar pentru a ne apăra pe noi, aliaţii noştri şi valorile noastre împotriva unui atac de acest fel, care nu este doar un atac împotriva Regatului Unit, ci împotriva sistemului de reguli internaţionale pe care toate ţările, inclusiv Rusia, îşi fondează siguranţa şi securitatea”, a declarat el pentru presă.

”Această criză a fost provocată de un atac înfiorător în Regatul Unit, o tentativă de asasinare a două persoane, cu ajutorul unei arme chimice dezvoltate de Rusia şi nedeclarată de Rusia la Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), aşa cum Rusia este obligată să facă în baza Convenţiei asupra armelor chimice”, a spus el.

Skripal şi fiica sa se află în continuare în stare critică după atacul de la 4 martie.

Un parlamentar rus a îndemnat sâmbătă Londra să nu escaladeze criza după otrăvirea fostului spion rus.

Vladimir Jabarov, vicepreşedintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Camerei superioare a Parlamentului rus, a apreciat sâmbătă, după ce Moscova a anunţat sancţiunile, că ”este posibil ca (Londra) să continue să răspună”, dar a fat asigurări că ”suntem pregătiţi”.

”Londra trebuie să înţeleagă că asta nu va duce nicăieri, este inutil să discute cu Rusia prin asemenea metode”, a subliniat el, citat de RIA Novosti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.