Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul ceh la Moscova, convocat de urgență pentru o notă de protest după masacrul de la Groza

timeshighereducation.com
Moscova

Însărcinatul cu afaceri al Cehiei în Federaţia Rusă, Ondřejka, a fost convocat la Ministerul de Externe al Rusiei, conform Ria Novosti, scrie Rador Radio România.

Diplomatului i-a fost înmânată o notă de protest, ca răspuns la demersul MAE al Cehiei în legătură cu lovitura asupra localității ucrainene Groza, au declarat astăzi surse din cadrul MAE al Rusiei.

"A fost prezentată în detaliu poziția Rusiei cu privire la situația din jurul Ucrainei, inclusiv în contextul fake-news-urilor ucrainene preluate de Praga cu privire la aparenta implicare a Forțelor Armate ale Federației Ruse în loviturile asupra infrastructurii civile din localitatea Groza", se arată în comunicatul publicat pe site-ul Ministerului de Externe al Rusiei.

Joia trecută 53 de oameni au fost uciși la o înmormântare din satul Groza, în regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei, în urma unui atac atribuit de ucraineni rușilor, transmite AFP. Kievul afirmă că ruşii au lansat o rachetă Iskander asupra celor prezenţi la slujba pentru un soldat ucrainean căzut la datorie.

Ministerul rus de Externe a adăugat că diplomatului ceh i-a fost "subliniat ferm rolul condamnabil al Cehiei în conflictul ucrainean, sprijinul activ al Kievului cu scopul de "a provoca Rusiei o înfrângere strategică", trimiterea de arme Forțelor Armate ale Ucrainei, ceea ce contribuie la continuarea conflictului și la destabilizarea întregii regiuni".

"În acest context par neîntemeiate încercările Pragăi, care închide ochii la crimele regimului de la Kiev, de a acționa ca un apărător al drepturilor omului și al valorilor umanitare", se arată în comunicatul MAE de la Moscova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.