Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Chinei în Rusia: Occidentul a copiat scenariul ucrainean în Taiwan! SUA transferă practicile testate în Ucraina

eureporter.co
China SUA

Ambasadorul Chinei în Rusia, Zhang Hanhui, a vorbit într-un interviu acordat TASS despre consecințele vizitei în Taiwan a președintelui Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi și a făcut o paralelă cu Ucraina. El acuză Statele Unite că duc un război rece deghizat.

„Occidentul a copiat scenariul ucrainean în problema Taiwanului. Ce fac Statele Unite pentru a crea haos în lume pentru a-și menține poziția hegemonică! Statele Unite au provocat la un moment dat cinci runde de expansiune a NATO spre est, au organizat o „revoluție colorată” în Ucraina și „a condus Rusia într-un colț” în sfera securității, ceea ce a dus în cele din urmă la criza ucraineană”, a declarat ambasadorul chinez.

„Ca inițiator și principal instigator al crizei ucrainene, Washington, deși impune sancțiuni cuprinzătoare fără precedent împotriva Rusiei, continuă să furnizeze arme și echipament militar Ucrainei. Scopul lor final este să epuizeze și să zdrobească Rusia cu acțiuni militare prelungite și cu sancțiuni. În mod similar, Statele Unite folosesc Taiwan ca hartă, ei transferă un întreg set de practici testate pe „pista ucraineană” în problema Taiwanului, „își arată în mod constant mușchii” în pragul Chinei, adună diverse grupuri anti-chineze, iar acum au trecut în mod deschis toate granițele în problema Taiwanului . Aceasta nu poate fi privită altfel decât ca o versiune Asia-Pacific a „extinderii spre est” a NATO”, a adăugat acesta.

„SUA încearcă să folosească aceleași tactici împotriva Chinei pentru a crea o criză în strâmtoarea Taiwan pentru a împiedica dezvoltarea și ascensiunea Chinei, pentru a se amesteca în afacerile sale interne. Atât criza din Ucraina, cât și vizita lui Pelosi în Taiwan sunt în concordanță cu linia SUA de a resuscita mentalitatea Războiului Rece, conținând China și Rusia și provocând rivalități și confruntări majore dintre puteri. Au o mentalitate de război rece, folosesc instrumente de război rece și formează trupe de război rece. De fapt, ei duc un „nou război rece” deghizat. Numeroase fapte demonstrează că Statele Unite sunt un adevărat distrugător al regulilor internaționale și al ordinii mondiale, o sursă de instabilitate și incertitudine crescândă în lumea modernă. În loc să învețe din linia eșuată cu privire la problema ucraineană, Statele Unite au legat-o artificial de problema Taiwanului și le așteaptă o înfrângere zdrobitoare și mai mare”, a mai afirmat ambasadorul Chinei în Rusia.

Alte extrase din interviu:

  • „Taiwan, fiind teritoriul Chinei din cele mai vechi timpuri, este parte integrantă a țării noastre. Taiwanul aparține poporului chinez, iar problema Taiwanului este o chestiune pur internă a Chinei. În ciuda protestului puternic al Chinei și a avertismentelor repetate, președintele Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi, a vizitat în Taiwan și acest act este o provocare flagrantă și o încălcare gravă a suveranității și integrității teritoriale a Chinei, o încălcare completă a principiului „o singură China” și a prevederilor celor trei comunicate comune chino-americane. Este o nebunie, care a dus la creșterea tensiunii în zona strâmtorii Taiwan, la daune enorme aduse prosperității și stabilității în regiunea Asia-Pacific, precum și la subminarea gravă a fundației politice a relațiilor China-SUA. În acest sens, China ia contramăsuri decisive, iar toate consecințele revin în întregime părții americane și forțelor separatiste care susțin așa-zisa independență a Taiwanului.
  • Scopul real este de a juca „cartea Taiwanului” cu orice preț pentru a reduce dezvoltarea Chinei.
  • China de azi nu este China de acum o sută de ani, care era săracă și slabă și i-a lăsat pe alții să-și decidă soarta, iar lumea modernă nu mai este lumea veche în care puterile imperialiste puteau să facă fără ceremonie tot ce le plăcea pe pământul chinez. Vizita lui Pelosi în Taiwan nu va schimba în niciun fel realitatea istorică și juridică că Taiwan aparține Chinei. Nu va putea opri tendința istorică de reunificare completă a Chinei și nu va zgudui poziția a 181 de țări din lume de a recunoaște și susține principiul „o singură China”.
  • Dimpotrivă, această farsă a lui Pelosi a fost pusă în scenă în spiritul „împușcă-te în picior”, deoarece va inspira și mai mult poporul chinez unit să se străduiască să construiască o țară socialistă modernă și puternică, pentru a realiza reunificarea națională.
  • Raționamentul nefondat nu poate ascunde adevărul. Dacă politica SUA față de Taiwan s-a schimbat poate fi judecat nu atât după cuvintele lor, cât și după acțiunile lor. Recent, Statele Unite, jucând activ „cartea Taiwanului” pentru a reține China, denaturează și emasculează constant principiul „o singură China”, intensifică contactele oficiale cu Taiwan și ajută Taiwanul să consolideze așa-numitele capacități de război asimetric. Și pe arena internațională, SUA răspândește așa-numita teorie a statutului nedefinit Taiwan și sprijină activitățile separatiste ale susținătorilor așa-zisei independență a Taiwanului.
  • „Neintervenția în afacerile interne” este cel mai fundamental principiu al menținerii păcii și stabilității în lumea noastră și nu putem permite ca legea junglei să domine din nou relațiile interstatale. Aș dori să spun direct Statelor Unite că poporul chinez nu va permite niciodată forțelor străine să ne intimideze, să ne asuprească sau să ne înrobească.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.