Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Chinei la ONU: Nu există motive pentru a refuza dialogul cu Coreea de Nord

coreea de nord

Ambasadorul chinez la ONU, Liu Jieyi, a afirmat marţi că nu există "niciun motiv" pentru a refuza dialogul cu Phenianul în pofida unei serii de teste balistice efectuate de Coreea de Nord încălcând rezoluţii ale Naţiunilor Unite, transmite AFP. "Nu este niciun motiv ca să nu se poarte un dialog în situaţia actuală", a declarat ambasadorul Chinei în faţa jurnaliştilor după o reuniune cu uşile închise a Consiliului de Securitate ca urmare a lansării duminică a unei noi rachete nord-coreene. "Nevoia de dialog este foarte puternică", a adăugat el, conform Agerpres.

Întrebat despre eventuale noi sancţiuni, Liu Jieyi a menţionat că este vorba despre o "chestiune ipotetică", afirmând în acelaşi timp că rezoluţiile Consiliului trebuie aplicate "complet". China, singurul aliat al Phenianului, şi Statele Unite negociază de mai multe săptămâni o nouă rezoluţie care izoleze mai mult Coreea de Nord.

Washingtonul a afirmat că este dispus să dialogheze cu Phenianul, dar cu condiţia ca regimul comunist să îşi abandoneze programul nuclear şi pe cel balistic. Într-o declaraţie adoptată în unanimitate, Consiliul de Securitate a condamnat luni recenta lansare din Coreea de Nord a unei rachete Pukguksong-2 cu rază medie de acţiune. De asemenea, a ameninţat Phenianul cu înăsprirea sancţiunilor impuse, mai scrie AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.