Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul desemnat al Confederaţiei Elveţiene în România: 'Trebuie să lucrăm împreună ca stat, societate civilă şi sector privat'

Elvetia

Ambasadorul desemnat al Confederaţiei Elveţiene în România, Arthur Mattli, a declarat luni că, dacă se doreşte un viitor mai bun, statul trebuie să lucreze împreună cu societatea civilă şi sectorul privat, potrivit https://www.agerpres.ro/.

"Astăzi contribuţia societăţii civile este foarte importantă. Dacă vrem să facem ca sărăcia să ţină de domeniul trecutului, dacă vrem să facem un viitor mai bun (...), trebuie să lucrăm împreună ca stat, societate civilă şi sector privat", a spus ambasadorul la un eveniment despre Fondul Tematic pentru Participarea Societăţii Civile şi Fondul Tematic pentru Parteneriate şi Experţi.

Citește și: Surpriză de proporții pe lista PSD pentru europarlamentare! Vedeta care i-a luat fața soțului Olguței Vasilescu, Claudiu Manda .

El a spus că acestea reprezintă un succes elveţiano-român, 141 de poveşti de succes ale societăţii civile din România şi o dovadă a ceea ce societatea civilă poate face într-o ţară.

Arthur Mattli a mărturisit că a citit un articol unde scria că în 87% dintre toate proiectele Băncii Mondiale este o cooperare foarte strânsă cu societatea civilă.

Citește și: Rareș Bogdan o umilește pe Viorica Dăncilă! Reacție devastatoare în scandalul momentului

Diplomatul a afirmat că "România se vede bine din perspectivă elveţiană" este un titlu minunat pentru broşura cu fotografii făcute de Cornel Brad unora dintre oamenii implicaţi în Programul de Cooperare Elveţiano-Român. "Acesta este cel mai bun slogan pentru România", a fost de părere ambasadorul.

"Când România a aderat la Uniunea Europeană, Elveţia, care nu este stat membru al UE, a făcut o contribuţie unilaterală la dezvoltarea României (...), un proiect de 181 de milioane de dolari americani pentru dezvoltarea României", a amintit Arthur Mattli.

Citește și: Se mută Elena Udrea în Costa Rica? Mutare neașteptată făcută de logodnicul său

Dieter Zurcher, coordonatorul Organismului Intermediar Elveţian, a declarat că societatea civilă din România a devenit una foarte activă şi importantă, câştigând un rol important în dezvoltarea democratică.

El a spus că cele 141 de proiecte care au fost implementate prin Fondul Tematic pentru Participarea Societăţii Civile şi Fondul Tematic pentru Parteneriate şi Experţi din cadrul Programului de Cooperare Elveţiano-Român au vizat arii variate, precum: sănătate mintală, educaţie pentru copii vulnerabili, dezvoltarea comunităţii, ecoturism.

Citește și: Răsturnare de situație după declarația Vioricăi Dăncilă! Decizie radicală! Trebuia să înceapă azi

Dieter Zurcher a precizat că pentru cele 141 de proiecte s-au investit mai mult de 20 de milioane de franci elveţieni.

"Cred că acest tip de programe trebuie să continue, pentru că avem nevoie mai mult ca niciodată de o societate civilă activă şi sănătoasă în România, pentru că are poate credibilitatea cea mai mare în această ţară", a declarat Cătălin Creţu, preşedintele Fundaţiei pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.