Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Federaţiei Ruse, în vizită de prezentare la Patriarhia Română

powerpolitics.ro
valery kuzmin

În ziua de miercuri, 23 noiembrie 2016, la Reşedinţa patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în vizită de prezentare pe Excelenţa Sa Domnul Valery Kuzmin, ambasadorul Federaţiei Ruse în România.

Domnul Ambasador a mulţumit pentru primire şi a făcut o scurtă prezentare a situaţiei bisericeşti din Rusia, subliniind, totodată, bunele relaţii dintre Biserica Ortodoxă Rusă şi Biserica Ortodoxă Română. În acest sens, ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti a apreciat autoritatea morală a Bisericii în promovarea valorilor religioase şi în apărarea familiei tradiţionale. În continuare, Excelenţa Sa a menţionat necesitatea manifestării solidarității cu acele comunităţi creştine din diferite zone ale lumii care sunt în pericol şi, în special, cu creştinii din Siria.

Citește și: 2 Decembrie, declarată zi liberă pentru salariaţii din sectorul public

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a felicitat pe noul ambasador al Federaţiei Ruse la Bucureşti, care se află la începutul misiunii sale în România. Patriarhul României a menţionat relaţiile frăţeşti dintre Biserica Ortodoxă Română şi Biserica Ortodoxă Rusă, mai ales în lumea de astăzi, aflată într-un profund proces de secularizare, care afectează în primul rând generațiile tinere. Preafericirea Sa a apreciat, de asemenea, importanţa dezvoltării relaţiilor culturale şi spirituale dintre România şi Federaţia Rusă, cu scopul promovării mai intense a valorilor creştine în lumea contemporană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.