Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul George Maior despre cererea de rechemare de la post: 'Am aflat de la televizor. Am rămas uşor neplăcut surprins'

Mediafax
george maior

George Maior, fost şef SRI şi actual ambasador al României în SUA, afirmă că nu ştie nimic despre cererea Guvernului de rechemare a sa de la post, despre care a aflat de la televizor.

Întrebat într-un interviu pentru "Adevărul", în ce stadiu se află procedura de întoarcere la post, Maior a răspuns: "Întrebaţi instituţiile. Eu îmi fac datoria aici."

2Am aflat de la televizor când s-a făcut acest gest. Nu l-am înţeles, dar domnul Meleşcanu a plecat din Guvern, îi doresc numai bine, suntem şi colegi la universitate. E un om pe care îl cunosc de 20 de ani şi am rămas uşor neplăcut surprins de ceea ce s-a întâmplat. Sunt ambasador aici şi îmi voi face datoria câtă vreme are ministerul nevoie de mine",  mai precizat Maior.

Fostul director SRI afirmă că nu a discutat pe această temă cu preşedintele Iohannis, care are ultimul cuvânt în procedura de rechemare a unui ambasador.

Fostul ministru de Externe anunţa, în luna mai, că a transmis către Cotroceni cererea de rechemare a lui George Maior din funcţia de ambasador al României în SUA precum şi propunerea numirii unui nou ambasador la Washington. Meleşcanu preciza că demersul Guvernului s-a bazat şi pe raportul Comisiei SRI legat de folosirea SRI în scopuri persoale de George Maior.

George Maior a fost audiat în Comisia de Control SRI în anul 2018, cu privire la protocoalele secrete încheiate de Serviciul Secret de Informaţii în perioada în care a condus această instituţie, dar şi cu privire la relaţia pe care o avea acum Horia Georgescu şi cum a influenţat, prin SRI, dosarele pe integritate.

Pe de altă parte, George Maior este aşteptat de câteva luni să se prezinte la audieri la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ), în dosarul aducerii lui Nicolae Popa în România, în care Laura Codruţa Kovesi are calitatea de inculpat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.