Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Germaniei, convocat la Ministerul de Externe turc după ce vicepreşedintele parlamentului german l-a insultat pe Erdogan

albawaba.com|
Recep Erdogan, nervos

Turcia l-a convocat marţi pe ambasadorul Germaniei la Ministerul de Externe turc, pentru a-i transmite un protest faţă de ''declaraţiile infame'' ale vicepreşedintelui parlamentului german, Wolfgang Kubicki, referitoare la preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, a anunţat MAE de la Ankara, potrivit agenţiei EFE.

Membru al partidului liberal german FDP, ce face parte din coaliţia tripartită de la Berlin, Wolfgang Kubicki l-a descris luni pe Erdogan drept un ''şobolan de canalizare'', acuzându-l pe preşedintele turc că ar pune la cale noi valuri de migranţi către Europa, potrivit Agerpres.

Parlamentarul german a făcut această declaraţie în timpul unui miting electoral în landul Saxonia Inferioară, unde a criticat politica de primire a refugiaţilor practicată de guvernul de la Berlin şi a cerut ca Germania ''să nu-şi deschidă pur şi simplu braţele'' în faţa migranţilor.

''Expresiile inacceptabile'' folosite de Kubicki sunt ''lipsite de morală politică şi de responsabilitate'' şi ''dau o idee despre nivelul său politic şi moral, în timp ce denotă şi vulgaritatea sa'', semnalează MAE turc.

Ankara adresează frecvent Berlinului plângeri despre afirmaţii lipsite de respect formulate în Germania faţă de Erdogan. Un astfel de caz a provocat grave tensiuni diplomatice în anul 2016, când umoristul german Jan Böhmermann a prezentat pe postul ZDF un "poem" scris de el, în care îl trata pe preşedintele turc drept pedofil şi zoofil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.