Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Germaniei la Ankara, convocat la MAE turc

turcia

Ambasadorul Germaniei la Ankara, Martin Erdmann, a fost convocat la Ministerul turc de Externe dupa o emisiune satirica difuzata de postul de televiziune german NDR, a relatat luni în editia sa online Der Spiegel, potrivit Reuters.

Convocarea lui Erdmann la MAE turc a avut loc la 22 martie, dar despre aceasta s-a aflat abia acum, scrie Der Spiegel, adaugând ca motivul a fost un cântec satiric de doua minute despre Erdogan, difuzat la 17 martie de postul NDR.

Ministerul german de Externe a refuzat sa faca vreun comentariu cu privire la acest subiect. Oficialii turci nu au putut fi nici ei contactati pentru comentarii, scrie Reuters.

Incidentul are loc într-un moment în care cancelarul german Angela Merkel cauta în mod activ legaturi mai strânse cu Turcia - tara candidata la aderarea la Uniunea Europeana -, de al carei ajutor aceasta are nevoie în rezolvarea crizei migratiei în Europa.

Merkel a fost principala sustinatoare a semnarii controversatului acord al UE cu Turcia la începutul acestei luni, în scopul stoparii fluxurilor migratorii ilegale spre Europa în schimbul unor recompense financiare si politice pentru Ankara.

Pe de alta parte, presedintele turc i-a criticat sever pe acei diplomati occidentali care s-au deplasat vinerea trecuta la un tribunal din Istanbul pentru a-si manifesta sprijinul pentru Can Dundar, redactor-sef al ziarului Cumhuriyet (de opozitie), si pentru colegul acestuia, Erdem Gul, în prima zi a procesului lor.

Potrivit Reuters, Erdogan este cunoscut pentru sensibilitatea sa la critici. Parchetul turc a deschis aproape 2.000 de dosare împotriva unor persoane pentru presupuse insulte proferate la adresa lui Erdogan de când acesta a devenit presedinte în urma cu 18 luni. Printre persoanele vizate de autoritati figureaza caricaturisti, academicieni si chiar elevi, care au criticat deriva autoritara a primului om în stat.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.