Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Cord Meier-Klodt: 'Legarea finanțării UE de respectarea statului de drept este utilă'

cursdeguvernare.ro
Cord Meier-Klodt

Legătura dintre finanţarea UE şi respectarea statului de drept este "o măsură care consolidează transparenţa şi încrederea", a declarat, vineri, ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Cord Meier-Klodt, iar ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a spus că România nu este împotriva acestei măsuri, "în principiu", condiţia fiind ca aceasta să nu fie una "discriminatorie", relatează Agerpres.

Citește și: Descoperire deosebit de importantă făcută în Franța: 150 de morminte creștine, printre care și numele lui Iisus sau un cadavru bine conservat

Ambasadorul Cord Meier-Klodt şi ministrul Aurescu au fost prezenţi la un eveniment care a marcat preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către Germania. Mottoul preşedinţiei germane a Consiliului UE, care a demarat la 1 iulie, este "Împreună pentru redresarea Europei".

Una din priorităţile preşedinţiei germane este şi legătura dintre fondurile europene şi respectarea statului de drept.

"Suntem de părere că propunerea Comisiei de a lega, în mod adecvat, finanţarea UE de respectarea statului de drept este utilă. Acest lucru ar trebui văzut ca o măsură care consolidează transparenţa şi încrederea şi este o dovadă că fondurile europene din statele membre sunt protejate", a afirmat Cord Meier-Klodt.

Ministrul român a vorbit, în acest context, de condiţia ca măsura să nu fie "discriminatorie" sau să nu fie un mecanism paralel la ceea ce deja există pe această temă.

"În ceea ce priveşte legarea fondurilor europene de statul de drept, în principiu, România nu este împotriva acestui lucru, cu condiţia ca această legătură să nu devină un mecanism discriminator, deci aspectul nediscriminator este extrem de important între statele membre. În al doilea rând, nu ar trebui să devină un mecanism paralel sau redundant al monitorizării statului de drept, deoarece deja am dezvoltat asemenea instrumente şi mecanisme. Acum lucrăm la un mecanism general în interiorul UE, preşedinţia germană are printre priorităţi realizarea acestuia", a afirmat Bogdan Aurescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.