Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Germaniei la Londra: Imaginea britanicilor legată de atitudinea din al doilea Război Mondial a susţinut euroscepticismul

UK Marea Britanie

Imaginea Marii Britanii luptând singură împotriva unei Germanii dominante a susţinut viziunile eurosceptice din Regatul Unit, dar nu rezolvă cu nimic problemele contemporane ale ţării, a declarat ambasadorul Germaniei la Londra pentru The Guardian, scrie news.ro.

Peter Ammon a descris decizia britanicilor de a ieşi din Uniunea Europeană ca fiind „o tragedie” şi un moment trist. De asemenea, a avertizat asupra „iluziilor” pe care Marea Britanie le are în aceea ce priveşte negocierile pentru Brexit.

„Dacă aveţi iluzii în ceea ce priveşte ce puteţi negocia, atunci va fi foarte dificil. O să ajungeţi într-un divorţ în care o să spuneţi: ‚A fost mereu vina ta” şi o să găsiţi un exemplu şi veţi arunca vina unii pe ceilalţi” a spus Ammon.

În cadrul interviului, Ammon, care se va retrage din funcţie în această lună după ce a mai fost ambasador şi la Paris şi Washington, a mai afirmat: "Marea Britanie va pierde, cel mai probabil, influenţa internaţională ca rezultat al Brexitului", "nivelurile de imigrare din UE spre Regatul Unit, unul dintre motivele centrale ale Brexitului, se vor sfârşi din cauza creşterii economice din Uniunea Europeană", "  Marea Britanie nu va beneficia de vreo ofertă care va combina avantajele acordurilor dintre UE şi Norvegia sau Canada".

Ammon a spus că este normal ca Marea Britanie să fie mândră de istoria sa, dar unii dintre susţinătorii Brexitului au fost motivaţi de un sentiment de identitate naţională construit în jurul imaginii Regatului Unit luptând singur în Al Doilea Război Mondial.

Odată cu apariţia filmelor precum Darkest Hour sau Dunkirk, Ammon a spus: „Istoria este întotdeauna plină de ambiguităţi dar dacă te concentrezi numai pe ideea că Marea Britanie a luptat singură în Al Doilea Război Mondial, e o poveste bună, dar nu va rezolva nicio problemă de azi”.

„Am vorbit cu mulţi susţinători ai Brexitului şi mulţi dintre ei mi-au spus că vor să păstreze o identitate britanică şi că aceasta este pierdută printre atâtea alte identităţi din ziua de azi. Evident că fiecare ţară este definită de istoria sa aşa cum unii oameni se definesc prin ce au făcut taţii lor în război şi le oferă o mândrie personală”. a declarat diplomatul.

Ammon a descris percepţia că Germania domină Uniunea Europeană ca fiind „o poveste oribilă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.