Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Germaniei, persona non grata: Acuzat de 'atitudine nepoliticoasă' și dat afară din una dintre cele mai mari țări africane

concedieri

Ciadul, a cincea cea mai mare țarî din Africa, i-a ordonat ambasadorului german să părăsească țara din cauza "atitudinii sale nepoliticoase" și a "lipsei de respect pentru obiceiurile diplomatice", a anunțat Ministerul Comunicațiilor din această țară.

Jan-Christian Gordon Kricke, care ocupă funcția de ambasador al Germaniei în Ciad din 2021, a primit vineri un termen de 48 de ore pentru a părăsi țara din Africa Centrală.

Comunicatul de două rânduri postat de minister nu a detaliat motivele pe care le-a invocat pentru expulzarea lui Kricke.

Ministerul german de Externe a declarat că motivele expulzării ambasadorului nu sunt clare, adăugând că este în contact cu guvernul din Ciad.

"Motivele pe care guvernul Ciadului le-a prezentat ca justificare pentru declararea ambasadorului nostru din N'Djamena persona non grata sunt complet de neînțeles", a declarat un purtător de cuvânt pentru DW.

Îngrijorare privind democrația în Ciad

O sursă din cadrul guvernului Ciadului a declarat pentru agenția franceză de presă AFP că Kricke a fost considerat ca "interferând prea mult" și făcând remarci de dezbinare. El a fost avertizat în mai multe rânduri, a adăugat sursa.

Din aprilie 2021, țara este condusă de un guvern militar de tranziție condus de președintele Mahamat Idriss Deby Itno. Acesta promisese inițial că va preda puterea până în octombrie anul trecut, dar între timp a prelungit termenul cu încă doi ani.

Guvernul a reprimat în mod violent demonstrațiile opoziției.

Ambasada Germaniei s-a alăturat altor state, precum Franța, Spania și Olanda, care și-au exprimat îngrijorarea cu privire la întârzierea revenirii la democrație.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.