Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul israelian din Noua Zeelandă a cerut să se întâlnească cu Lorde, după anularea unui concert al cântăreţei

Israel flag

Ambasadorul israelian în Noua Zeelandă a cerut miercuri să se întâlnească cu Lorde, după ce tânăra cântăreaţă pop a anulat un concert în Tel Aviv în urma apelurilor transmise de activiştii care i-au cerut să evite Israelul în semn de protest faţă de felul în care această ţară îi tratează pe palestinieni, informează Reuters miercuri.

Iţak Gerberg, ambasadorul Israelului în Noua Zeelandă, a declarat într-o scrisoare publică că este "regretabil" faptul că acel show a fost anulat şi consideră că boicotul demarat împotriva ţării sale reprezintă un act de "ostilitate şi intoleranţă".

"Vă invit să ne întâlnim faţă în faţă şi să vorbim despre Israel, despre realizările sale şi despre rolul pe care îl deţine în calitate de unică democraţie din Orientul Mijlociu", a declarat ambasadorul Gerberg într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Ambasadei Israelului în Noua Zeelandă, potrivit Agerpres.

Reprezentanţii cântăreţei Lorde nu au dat curs deocamdată invitaţiilor primite din partea jurnaliştilor de a face comentarii legate de un posibil răspuns oficial al cântăreţei şi nici nu au spus dacă artista intenţionează să se întâlnească cu ambasadorul israelian.

Cântăreaţa neozeelandeză, în vârstă de 21 de ani, şi-a anulat concertul pe care îl avea programat în Tel Aviv în luna iunie în cadrul unui turneu mondial prin care îşi promovează cel de-al doilea album de studio, intitulat "Melodrama".

Activiştii neozeelandezi şi din alte ţări ale lumii au îndemnat-o să anuleze acel show, cerându-i într-o scrisoare deschisă ce a fost publicată pe 21 decembrie să renunţe la concertul din Tel Aviv pentru a respecta astfel un boicot cultural, demarat cu scopul de a forţa Israelul să pună capăt ocupaţiei din teritoriile palestiniene.

Lorde a anunţat apoi pe Twitter că a discutat "cu mulţi oameni despre acest lucru" şi că a luat în considerare "toate opţiunile".

Eran Arielli, promotorul concertului, a anunţat duminică pe Facebook că show-ul din Tel Aviv al cântăreţei Lorde a fost anulat.

"Adevărul este că am fost naiv să cred că un artist de vârsta ei va putea să absoarbă presiunea pe care o implică venirea sa în Israel", a scris organizatorul israelian de concerte.

Mişcarea Boycott, Divestment and Sanctions (BDS) a fost lansată în 2005 sub forma unei campanii non-violente pentru a presa Israelul să respecte legile internaţionale şi să pună capăt ocupaţiei din teritoriile în care palestinienii vor să îşi înfiinţeze un stat propriu.

Printre artiştii care au boicotat Israelul se numără Roger Waters şi Elvis Costello.

În schimb, alte vedete din industria muzicală, precum Elton John, Aerosmith, Guns and Roses, The Rolling Stones, Radiohead, Justin Bieber şi Rihanna au susţinut concerte în Israel.

Guvernul de dreapta al prim-ministrului israelian, Benjamin Netanyahu, duce la rândul său o campanie îndelungată împotriva mişcării BDS, pe care o consideră antisemită şi pe care o acuză că pune sub semnul întrebării legitimitatea statală a Israelului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.