Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Israelului la București dă bomba despre aderarea la OCDE: Creditele se vor ieftini

basilica.ro
Reuven Azar

Ambasadorul Israelului la Bucureşti, Reuven Azar, a declarat că aderarea la OCDE reprezintă un obiectiv foarte important, subliniind că pentru ţara sa accederea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică a adus nu doar prosperitate, ci şi noi standarde de reglementare în diverse domenii, care au încurajat spiritul antreprenorial şi atragerea de investiţii străine.

OCDE va aduce beneficii mari pentru mediul de afaceri

"Aderarea la OCDE este importantă pentru ţara dumneavoastră", a afirmat Reuven Azar, prezent la evenimentul "Aderarea la OCDE - oportunităţi pentru mediul de afaceri din România", organizat de Guvernul României în colaborare cu Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică pentru a marca un an de la începerea procesului privind accederea ţării noastre la această organizaţie, scrie Agerpres.

El a subliniat că apartenenţa la OCDE aduce elemente importante, nu numai prosperitate, dar şi în domeniul reglementării, pentru că încurajează spiritul antreprenorial, dar şi atragerea de investiţii străine.

Creditele se vor ieftini

Acesta a subliniat că pentru Israel accederea la OCDE a însemnat şi crearea oportunităţii de acces la "credite mai ieftine", aspect important pentru statul israelian, mai ales în perioadele de criză.

"În al doilea rând, reformele şi modul în care calibrăm aceste reforme în ceea ce priveşte răspunsul pe care-l dăm întrebărilor OCDE, pentru că trebuie să fim foarte cinstiţi cu OCDE şi în loc să spunem ceea ce suntem, la ce ne pricepem, trebuie să devenim experţi şi la lucrurile la care nu ne pricepem foarte bine, pentru că trebuie să dăm răspunsurile corecte la întrebările OCDE, pentru a primi, apoi, recomandări de implementare", a completat Reuven Azar, conform traducerii organizatorilor.

El a subliniat că un alt aspect important ţine, inclusiv după aderarea la Organizaţie, de accesul la informaţiile şi analizele imparţiale ale OCDE - care nu ţin cont de diversele opinii ale clasei politice - ca răspuns la o serie întreagă de probleme punctuale, menţionând în acest sens subiectul privind integrarea cât mai eficientă pe piaţa muncii a femeilor din Israel.

" Răspunsul OCDE este foarte important pentru că ne putem folosi de acesta pentru a lupta, poate, chiar cu punctul de vedere al unor politicieni, pentru că ai OCDE care este imparţial, cunoaşte ţara foarte bine şi îţi dă răspunsuri foarte concrete. Şi atunci, poţi să te foloseşti de acest lucru pentru a produce o schimbare fără a ţine cont de agenda clasei politice", a declarat ambasadorul israelian, conform traducerii asigurată de organizatorii evenimentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.