Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Israelului la ONU: Hamas sunt naziștii moderni. Vor doar soluția finală, eliminarea evreilor

Gilad Erdan

Cel puțin 50 de persoane au fost ucise și multe altele au fost rănite în raidurile de luni noaptea ale Israelului în Fâșia Gaza, potrivit surselor palestiniene. Sirene de avertizare la graniță. "Acum este vremea războiului: Israelul nu va înceta focul, ostaticii trebuie eliberați necondiționat", afirmă Netanyahu. Teroriștii din "Hamas sunt naziștii timpurilor moderne: vor doar soluția finală, eliminarea evreilor", afirmă ambasadorul israelian la ONU. Avertizarea palestinienilor: "Gaza este iadul pe pământ".

Între timp, armata israeliană și Shin Bet l-au eliminat pe comandantul batalionului Hamas Beit Lahia din nordul Fâșiei Gaza. Nasim Abu Ajina, cel care a condus atacul din 7 octombrie asupra kibuțului Erez și Moshav Netiv HaAsara, a fost ucis într-un raid aerian luni seară, după ce a fost localizat datorită informațiilor furnizate de serviciile secrete de la Amman și Shin Bet, a relatat purtătorul de cuvânt al IDF, amiralul Daniel Hagari, pe X.

Acțiunea combinată terestră-mare-aer a armatei israeliene, care vizează încercuirea orașului Gaza, continuă. Au existat "numeroase lupte între soldații israelieni și celulele teroriste" în operațiunile în curs de desfășurare ale armatei israeliene în interiorul Gazei, a spus un purtător de cuvânt al Armatei. Între timp, Hamas a anunțat că oamenii săi au tras în zori cu mitraliere și rachete antitanc asupra forțelor israeliene din nordul și sudul Gazei.

Netanyahu consideră că "operațiunea la sol" este singura modalitate de a aduce ostaticii acasă. O credință consolidată de eliberarea, de către Armată și Shin Bet, a soldatei Ori Magidish, unul dintre cei 239 de ostatici, răpiți pe 7 octombrie în kibuțul Nahal Oz, unde era de pază. În schimb, Poliția a anunțat că a identificat cadavrele a 1.135 de israelieni uciși: 823 de civili și 312 de soldați. Printre ei și israelianca cu pașaport german Shani Louk, în vârstă de 22 de ani, răpită într-un rave la Reim și masacrată, după cum arată câteva videoclipuri. În Fâșie, situația este în colaps și cu siguranță ajutoarele umanitare nu sunt suficiente.

Iranul amenință direct Israelul

"Dacă conflictul din Gaza se va extinde, nu va rămâne nimic din regimul israelian", a spus adjunctul ministrului de externe iranian Ali Bagheri Kani, potrivit agenției de presă "Irna". Atacul Hamas asupra Israelului din 7 octombrie "a provocat o lovitură irecuperabilă în inima sistemului de securitate al regimului sionist", a adăugat el, criticând și lumea occidentală pentru că "nu a privit problema Palestinei ca pe o problemă legată de siguranță". Viceministrul a amintit că oficialii iranieni au avut o întâlnire cu membrii Hamas la Moscova și în timpul discuțiilor s-a afirmat că "rezistența palestiniană a atins un anumit nivel de maturitate, care îi permite să facă planuri pe termen lung pentru viitor".

Armata israeliană a anunțat că 38 de palestinieni căutați au fost arestați peste noapte în Cisiordania, printre care 8 membri ai Hamas, inclusiv un lider înalt al organizației, relatează "Haaretz". Potrivit comunicatului IDF, trupele statului evreu au confiscat arme și au fost plasați explozibili în orașul Qabatiya, la sud de Jenin, ceea ce a dus la un incendiu. Armata a intrat în acțiune și în taberele de refugiați din Bethleem, unde au izbucnit violențe cu locuitorii, care aruncau în armată cocktail-uri Molotov.

Pentagonul continuă să furnizeze arme Israelului aproape zilnic, a declarat luni seară secretarul de presă adjunct al Departamentului de Apărare al SUA, Sabrina Singh. În ciuda numărului tot mai mare de victime civile, "nu punem nicio limită modului în care Israelul folosește armele", a spus Singh. "De fapt, depinde doar de Forțele de Apărare ale Israelului să le folosească și să decidă cum își vor conduce operațiunile". Singh nu a răspuns la întrebarea dacă există îngrijorări în cadrul Pentagonului cu privire la modul în care sunt folosite armele, dar a spus că secretarul Lloyd Austin a subliniat în mod regulat necesitatea ca Israelul să respecte legile conflictelor armate și să evite victimele civile pe cât posibil.

Sursa: Revista Presei Rador Radio România

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.