Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti pune degetul pe rană: Ameninţarea traficului de fiinţe umane, o prioritate

Inquam Photos/ Octav Ganea
Andrew Noble

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, a declarat că ameninţarea traficului de fiinţe umane constituie o prioritate a instituţiei, pentru că sute de mii de români sunt afectaţi de acest fenomen, anunță Agerpres.

El a opinat, luni, cu prilejul participării la lansarea unui studiu despre percepţiile tinerilor privind riscurile din mediul online, care a fost elaborat la solicitarea Asociaţia eLiberare, că este nevoie de îmbunătăţirea legislaţiei privind traficul de fiinţe umane şi de o mai bună implementare a acesteia.

Ambasada Marii Britanii îşi propune să cadă de acord cu Guvernul asupra unui plan de acţiune bilateral

Potrivit diplomatului, Ambasada Marii Britanii îşi propune să cadă de acord cu Guvernul asupra unui plan de acţiune bilateral, ca o gamă întreagă de elemente ale traficului de fiinţe umane şi ale abuzului să rămână o prioritate.

Ambasadorul a semnalat că datele despre femeile traficate pentru comerţul sexual sunt aproape inexistente. Andrew Noble a afirmat că, dacă femeile care au fost traficate nu sunt libere să facă plângere, va fi dificil să fie colectate informaţii, dar potrivit forţelor de poliţie britanice, sunt mii de românce în această situaţie în Marea Britanie.

El a atras atenţia că traficul de fiinţe umane nu este considerat o problemă politică principală. A menţionat că nici excluziunea romilor, a oamenilor cu dizabilităţi şi violenţa asupra femeilor nu sunt tratate ca priorităţi în România. Nu în ultimul rând, el a subliniat că este vitală înţelegerea flagelului sărăciei în ţara noastră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.