Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Nicolaie Goia: Pakistanul este un partener important pentru România în regiunea Asiei de Sud

pakistan

Pakistanul este un partener important pentru România în regiunea Asiei de Sud, a declarat ambasadorul României la Islamabad, Nicolaie Goia, la recepţia organizată pentru celebrarea Zilei Naţionale a României, scrie agerpres.ro.

Diplomatul a amintit în acest context că în 2019 se împlinesc 55 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre cele două ţări, perioadă caracterizată de prietenie, încredere reciprocă şi colaborare, iar România este gata să continue cooperarea cu Pakistanul pentru realizarea obiectivelor de pe agenda bilaterală, dar şi în cadrul cooperării UE-Pakistan sau formate multilaterale, precum ONU.

La recepţia organizată la 29 noiembrie la hotelul Serena din Islamabad, guvernul pakistanez a fost reprezentat de preşedintele parlamentului Asad Qaiser, al doilea cel mai important om în stat după preşedinte, de Fawad Chaudhry, de ministrul ştiinţei şi tehnologiei şi de către ministrul de stat pentru regiunile de frontieră şi controlul narcoticelor, Shehryar Afridi. La eveniment au fost prezenţi de asemenea Saleem Mandviwalla, vicepreşedintele Senatului şi şeicul Ansar Aziz, primarul oraşului Islamabad.

Potrivit unui comunicat al misiunii diplomatice române transmis AGERPRES, după China, care l-a avut ca oaspete de onoare pe preşedintele Pakistanului, Arif Alvi, România este al doilea stat cu cea mai înaltă reprezentare din partea oficilităţilor pakistaneze la o recepţie de Ziua Naţională.

Au participat, de asemenea, peste 450 de persoane, reprezentative pentru implicarea în activităţi de promovare a relaţiilor dintre cele două ţări şi de promovare a imaginii României în mediile locale

În discursul său cu această ocazie, ambasadorul Nicolaie Goia a subliniat importanţa deosebită a zilei de 1 Decembrie 1918 în istoria României şi sacrificiile făcute de inclusiv de către militarii din subcontinentul Indian pe parcursul Primului Război Mondial.

'La peste 100 de ani de la Marea Unire, România îşi reafirmă ataşamentul la principiile dreptului internaţional', a afirmat diplomatul, evidenţiind că România este un furnizor de securitate în regiune şi în lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.