Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Olandei INTERVINE în scandalul privind legalizarea marijuanei: 'Experiențele noastre au fost pozitive'

marijuana

Ambasadorul Olandei la București, Stella Ronner-Grubacic, a declarat joi, referitor la folosirea marijuanei în scopuri medicale, că experiențele olandezilor în acest domeniu au fost unele pozitive.

Citește și: Ioan Mircea Pașcu, informație ÎN PREMIERĂ, după ce a fost exclus de pe lista PSD pentru P.E: 'Țineți pariu cu mine?'

"Luând în considerare că avem experiență cu marijuana folosită în scopuri medicale, experiențele noastre au fost pozitive. Binențeles, depinde mereu de contextul domestic, dar știu, din niște exemple personale, că poate ușura soarta unui pacient", a declarat ambasadorul Olandei la București, Stella Ronner-Grubacic, conform Mediafax.

Declarația ambasadorului vine în contextul anunțului ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, potrivit căruia, canabisul ar putea fi legalizat și utilizat în scopuri medicinale. El a mai spus că nu este momentul unei dezbateri pentru utilizarea canabisului în scop recreațional.

Și ministrul Sănătății spune că legalizarea canabisului a fost cerută de pacienți și de rudele pacienților cu boli rare și cu afecțiuni oncologice cu care a avut, deja, o întâlnire de lucru la sediul Ministerului Sănătății. Pintea a mai spus că legalizarea ar fi un „lucru bun”.

Consumul de canabis este legal în Olanda, iar Amsterdamul a ajuns una dintre destinaţiile preferate de turiştii consumatori de canabis. Autoritățile au pus în discuție la un moment dat restricționarea utilizării drogului doar la localnici și persoanele bolnave, însă această inițiativă nu a fost implementată niciodată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.