Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Palestinei la București reacționează: 'Cred că Dăncilă va distruge speranța ca România să devină membră a Consiliului de Securitate'

CCERPA
fuad kokaly

Ambasadorul Palestinei la București, Fuad Kokaly, spune că Dăncilă va distruge speranțele ca România să fie votată de statele arabe în Consilul de Securitate al ONU. Declarația vine după ce Viorica Dăncilă a spus că ambasada României de la Tel Aviv va fi mutată la Ierusalim.

Citește și: CULISELE anulării vizitei în România a Regelui Iordaniei. Discuţia decisivă cu Iohannis (surse)

"Cred că efectele se simt de azi, dar nu este vorba numai de palestinieni, e vorba și de toți arabii. Nu vor accepta un astfel de pas. După cum știți, susținem România pentru că țara dumneavoastră este candidată la Consiliul ONU. Am promis României să o susținem pentru a obține un mandat. Cred că Dăncilă va distruge speranta ca România să devină membră a Consiliului de Securitate", a declarat oficialul arab pentru realitatea.net.

"Cred că efectele se simt de azi, dar nu este vorba numai de palestinieni, e vorba și de toți arabii. Nu vor accepta un astfel de pas. După cum știți, susținem România pentru că țara dumneavoastră este candidată la Consiliul ONU. Am promis României să o susținem pentru a obține un mandat. Cred că Dăncilă va distruge speranta ca România să devină membră a Consiliului de Securitate", a declarat oficialul arab pentru sursa citată.

Citește și: Traian Băsescu critică în termeni DURI anunțul lui Dăncilă despre ambasada din Israel: 'Mizând pe faptul că e proastă...'

"Am fost surprinsi de declaratia premierului Dancila facută la intalnirea din SUA potrivit careia intentioneaza sa mute ambasada la Ierusalim. În primul rând, acest lucru nu reprezintă poziția României și, de asemenea, contravine normelor internaționale și dreptului internațional. E o problemă sensibila pentru arabi, musulmani și creștini", a mai spus ambasadorul Palestinei la București.

„Doamna Dăncilă încearcă să joace un joc pe care nu il poate juca. Este vorba de campania electorală din Israel, vrea să îl susțină pe Netanyahu. România respectă încă dreptul internațional și soluția celor "două state" și susține poziția UE, mai ales că deține în prezent președinția Consiliului UE și va păstra promisiunile făcute anterior. România va continua să respecte poziția UE și dreptul international si crede in solutia celor două state, iar statutul Iersualimului este în curs de negociere. România încearcă să joace un rol pentru a duce israelienii la negocieri", a mai spus Fuad Kokaly.

Citește și: Se ÎNCING spiritele: Israelul acuză Hamas că ar fi autoarea atacului cu rachetă și trimite ÎNTĂRIRI la graniță .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.