Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul propus de Trump pentru România, audiat în Senatul SUA: 'Lupta anti-corupţie şi independenţa justiţiei sunt vitale pentru securitatea regiunii'

adrian zuckerman

Adrian Zuckerman, propus pentru postul de ambasador al SUA în România, este audiat joi de Comitetul pentru relaţii externe al Senatului SUA. În declaraţia de la începutul audierii, Zuckerman s-a referit la potenţialul României în domeniul militar şi economic şi a subliniat că, în calitate de ambasador, va acorda o importanţă deosebită combaterii corupţiei şi independenţei justiţiei.

"România este o țară cu terenuri feritele, resurse minerale, petrol, gaze naturale și altele resurse naturale și este binecuvântată cu o populație bine educată, multilingvă și muncitoare. În plus față de rezervele sale de petrol și gaze de pe uscat, a fost descoperite recent în Marea Neagră rezerve substanțiale de petrol și gaze, care au potențialul de a susține securitatea energetică a României. Sistemul educațional românesc, cu școli și universități de înaltă calitate, a creat o forță de muncă educată și profesioniști respectați pe plan internațional.

Deși s-au realizat multe în România, există încă loc pentru îmbunătățire. Pentru ca România să continue progresele incredibile pe care le-a făcut în ultimii 29 de ani, trebuie să continue lupta împotriva corupției, să creeze un climat de afaceri mai favorabil investițiilor, să investească în infrastructură, sănătate și educație și să consolideze administrația publică. Investitorii doresc o relație cu factorii de decize bazată pe încredere reciprocă. Ei caută un climat care permite afacerilor lor să contribuie la creșterea economică a României, să creeze locurile de muncă, să aibă profituri și să-și dezvolte întreprinderile.

Dacă aș fi confirmat, aș oferi un sprijin continuu eforturilor anti-corupție remarcabile ale României. Combaterea corupției și susținerea independenței judiciare sunt vitale pentru prosperitatea şi securitatea regiunii pe termen lung, precum și pentru cooperarea extraordinară în materie de aplicare a legii și de securitate care există între Statele Unite și România.

Trebuie depuse multe eforturi pentru a încuraja şi sprijini instituțiile democratice. Pericolele unei Rusii agresive, care încearcă să destabilizeze democrațiile din Europa, din interior și din afără, sunt substanțiale și nu pot fi subestimate. Sunt încrezător că prin implicarea proactivă, prin asistența și prietenia americană, România va răspunde acestor provocări și va prospera. Dacă sunt confirmat, mă angajez să-mi folosesc toată energia pentru a avansa interesele țării noastre în România. Voi folosi toată experiența și toate cunoștințele mele pentru a aborda problemele și vulnerabilitățile cu care se confruntă România", a afirmat Adrian Zuckerman.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.