Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Reuven Azar: Cercetarea medicală nu se concentrează pe problemele specifice femeilor, ceea ce pune în pericol sănătatea

basilica.ro
Reuven Azar

Ambasadorul statului Israel în România, Reuven Azar, a pledat pentru dezvoltarea medicinei de gen, punctând că medicamentele sunt mai eficiente în cazul bărbaţilor pentru că sunt dezvoltate în proporţie de 70% în urma cercetărilor pe animale mascul.

"Există elemente insuficiente în cercetarea clinică. 70% dintre experimentele pe animale au loc pe masculi şi nu pe femele, medicamentele fiind dezvoltate astfel încât sunt mai eficiente în cazul bărbaţilor decât al femeilor. Cercetarea nu se concentrează şi pe problemele specifice ale femeilor, ceea ce pune în pericol sănătatea acestora. Nu se cunosc toate efectele secundare şi atunci nu putem vorbi de medicină preventivă în mod egal pentru bărbaţi şi femei", a afirmat Reuven Azar, joi la conferinţa "Sănătatea femeii - Gender medicine. Politici şi strategii eficiente", organizată, la Palatul Parlamentului, sub egida Administraţiei Prezidenţiale.

El a menţionat că în Israel preocupările pentru medicina de gen s-au intensificat, dar a atras atenţia că nu există o alocare bugetară sistematică pentru acest domeniu.

Precizând că nu este de profesie medic şi că a discutat cu specialişti în domeniu din Israel, Reuven Azar a arătat că, potrivit studiilor, în domeniul bolilor cardiovasculare, în care prevalenţa în rândul bărbaţilor este mai mare decât la femei, rata de supravieţuire este mai mare la bărbaţi decât la femei, deşi acestea nu sunt atât de afectate de aceste boli.

"S-au studiat bolile cardiovasculare mai mult din punct de vedere al bărbaţilor decât al femeilor.(...)Nu e suficient să ne concentrăm pe maternitate, pentru că diferenţele între femei şi bărbaţi nu se rezumă doar la faptul că femeile pot da naştere copiilor. Sunt multe alte diferenţe", a adăugat ambasadorul Reuven Azar.

Ambasadorul a menţionat că, în trecut, în mod tradiţional, medicii erau preponderent bărbaţi, dar a arătat că, în prezent, numărul femeilor medic a crescut semnificativ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.