Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul României la Washington a discutat cu doi membri republicani ai Congresului SUA

george maior

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, s-a întâlnit miercuri cu doi membri republicani ai Congresului Statelor Unite, pentru a discuta despre parteneriatul strategic dintre România şi SUA, se arată într-un comunicat trimis Agerpres. Robert Aderholt (republican, Alabama) este membru în Grupul de prieteni ai României din Congresul SUA, Comitetul pentru Securitate şi Cooperare în Europa (Comisia Helsinki), dar a fost şi membru în comitetul consultativ al candidatului republican la preşedinţia SUA, Donald Trump.

Aderholt a apreciat parteneriatul solid şi consistent între România şi Statele Unite, accentuând asupra perspectivelor favorabile pe care România le va avea în viitor cu noua Administraţie şi Congresul SUA. Ambasadorul României a reiterat angajamentul ferm al României de creştere a bugetului apărării la 2% din PIB în anul 2017 şi menţinerea acestuia pentru o perioadă de cel puţin 10 ani, sporirea nivelului participării în operaţiuni internaţionale, precum şi cooperarea intensă la nivel sectorial cu statul Alabama, demonstrată inclusiv prin recentele contacte.

Maior s-a mai întâlnit cu Jackie Walorski (republican, Indiana), membru în Grupul de prieteni ai României din Congresul SUA şi în Comitetul pentru Forţe Armate din Camera Reprezentanţilor. Walorski a apreciat relaţia specială de prietenie şi cooperare între Statele Unite şi România, subliniind că în relaţia cu viitoarea Administraţie, Parteneriatul Strategic cu România va creşte în intensitate pe principalele puncte de interes comun. De asemenea, a oferit asigurări în legătură cu creşterea interesului Congresului faţă de ţara noastră şi a punctat rolul special al României în regiune, apreciat şi recunoscut la nivelul legislativului american.

Totodată, a evidenţiat angajamentul Congresului, în general, şi al Comitetului pentru Forţe Armate, în special, pentru consolidarea relaţiei transatlantice, a flancului de est al NATO printr-o politică adecvată de descurajare a ameninţărilor şi factorilor de risc. Cu ocazia Zilei Naţionale, Jackie Walorski a adresat României şi poporului român cele mai calde felicitări şi urări de prosperitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.