Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Rusiei la Chișinău consideră crimele din conflictul Transnistrean ca fiind o 'operațiunea unică de menținere a păcii pe Nistru'

Ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov, a venit cu un mesaj de felicitare pentru cetățenii Republicii Moldova cu ocazia sărbătorilor de iarnă, declarând că ”anul 2022 a fost marcat de sărbătorirea unor aniversări: 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice și 30 de ani de la operațiunea unică de menținere a păcii pe Nistru”, dar în realitate Rusia a ajutat militar Transnistria în conflictul sângeros care a avut loc între 1990 și 1992, cei din urmă reușind să-și consolideze controlul peste cea mai mare parte din zona disputată, astfel Tighina intra sub ocupația Tiraspolului la fel și peste 240.000 de moldoveni. În urma acestui conflict murind aproximativ 300 de moldoveni.

„Deși dialogul dintre țările noastre în ultimul an nu a fost ușor, totuși, anul 2022 a fost marcat de sărbătorirea unor aniversări: 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice și 30 de ani de la operațiunea unică de menținere a păcii pe Nistru.

Întâmpinând Anul Nou, sperăm ca următoarea pagină din istoria relațiilor dintre Federația Rusă și Republica Moldova să fie plină de evenimente pozitive, construite ținând cont de beneficiul reciproc, cooperarea egală și interesele popoarelor țărilor noastre.

Vă doresc din toată inima căldură familiei, confort, credință, speranță și dragoste. Fericire pentru viitorul 2023!”, se arată în mesajul lui Vasnețov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.