Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Rusiei la Washington avertizează Statele Unite împotriva comiterii unui nou 'act nejustificat și ilegal de agresiune' în Siria

sua rusia

Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei la Washington a avertizat Statele Unite împotriva comiterii unui nou "act nejustificat și ilegal de agresiune" în Siria, după ce Moscova a sugerat luni că forțele americane din Orientul Mijlociu se pregătesc de un nou atac asupra trupelor regimului de la Damasc, scrie Mediafax.

"Am avertizat Statele Unite împotriva unui nou act nejustificat și ilegal de agresiune în Siria. Escaladarea tensiunilor în Siria nu este în interesul național al nimănui", se afirmă într-un comunicat al Ambasadei ruse la Washington, după o întrevedere a lui Antonov cu oficiali americani, informează agenția de știri Tass.

"Am cerut Washingtonului să furnizeze imediat dovezi care ar putea susține această încercare de a propaga încă o dată chestiunea utilizării de arme chimice de către Damasc", se mai arată în comunicatul dat publicității miercuri.

Citește și: Michel Barnier susține că UE este pregătită să ofere Marii Britanii un acord post-Brexit care să fie mai strâns decât orice alt parteneriat

"Ne-am exprimat îngrijorarea în cei mai serioși termeni cu privire la semnalele din partea SUA care indică faptul că noi atacuri asupra Siriei sunt pregătite sub pretextul posibilei utilizări de «arme chimice» de către sirieni", a mai afirmat diplomatul rus. 

Igor Konashenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, a declarat luni că Statele Unite au sporit numărul rachetelor de croaziere desfășurate în Orientul Mijlociu, plănuind să lovească trupele guvernamentale siriene după o înscenare de atac cu arme chimice, care urmează să fie efectuată de teroriști în provincia Idlib, cu sprijinul serviciilor secrete britanice. Oficialul rus adăugând că SUA intenționează să acuze regimul de la Damasc pentru acestă atac chimic.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.