Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Rusiei la Washington, despre speculațiile din presa americană privind 'dopajul' sportivilor ruși

Anatoli Antonov

Speculațiile nefondate din mass-media americane despre o presupusă eventuală utilizare a dopajului de către sportivii Comitetului Olimpic al Rusiei (OKR) la Olimpiada de la Tokyo trezesc nedumerire și au legătură cu dorința de a scăpa de concurență la competiții, a declarat ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov. Reacția lui a fost postată de reprezentanța diplomatică a Rusiei pe pagina sa de Facebook, relatează agenția TASS.

”Toate aceste speculații nefondate trezesc nedumerire. Potrivit datelor Agenției Internaționale de Testare, rușii se numără printre cei mai verificați sportivi la aceste competiții”, a spus Antonov, răspunzând la întrebările presei. Atleții ruși obțin medalii la Tokyo prin luptă cinstită. Încercările de a discredita reușitele lor sunt dictate de dorința de a scăpa de o concurență onestă, ceea ce vine în dezacord cu spiritul mișcării olimpice”. Ambasadorul a subliniat că ”trebuie să știi să pierzi cu demnitate”.

În acest context, diplomatul a cerut Statelor Unite să intensifice lupta împotriva medicamentelor interzise în ligile sportive americane. ”Folosirea dopajului este o problemă mondială. Rezolvarea ei reclamă eforturile tuturor statelor. SUA pot juca, la rândul lor, un rol important în acest proces”, a arătat Antonov. ”Spre exemplu, pot să intensifice lupta împotriva preparatelor interzise folosite în pepiniera de cadre pentru echipa olimpică americană – în ligile sportive studențești și profesionale, care nu respectă standardele internaționale antidoping”.

Ambasadorul a subliniat că Rusia este încântată de rezultatele sportivilor OKR. ”În condiții deloc ușoare ei au apărat cu demnitate onoarea sportivă a Patriei. Depășind greutățile, ei ne dăruiesc zilnic, fanilor lor, bucuria victoriei”, a declarat el. Ei ne surprind cu năzuința lor de a obține rezultate maxime. Suntem copleșiți de mândrie pentru faptul că astfel de oameni plini de abnegație reprezintă țara noastră pe arena internațională”. Antonov le-a urat atleților noi succese la Olimpiadă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.