Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Tokyo anunță 'rolul semnificativ' al Japoniei în denuclearizarea Coreei de Nord

KCCI.com
Coreea de Nord Japonia

Statele Unite ale Americii (SUA) se aşteaptă ca Japonia să aibă ''un rol semnificativ'' în susţinerea costurilor pentru denuclearizarea şi viitoarea dezvoltare economică a Coreei de Nord, a declarat vineri ambasadorul american la Tokyo William Hagerty, transmite agenţia japoneză de presă Kyodo, informează Agerpres.

''Japonia este partenerul cel mai logic, având în vedere vecinătatea sa, pentru a ajuta la dezvoltarea Coreii de Nord'', a declarat Hagerty într-un interviu pentru Kyodo, adăugând că este ''foarte logic ca rolul Japoniei să fie semnificativ în această zonă''.

După summitul de marţi din Singapore cu liderul nord-coreean Kim Jong-un, preşedintele american Donald Trump a afirmat că Japonia şi Coreea de Sud sunt pregătire să ajute Coreea de Nord ''foarte mult'' în ce priveşte costul denuclearizării.

Vezi și: Când doi se împacă, al treilea câștigă: Donald Trump vorbește despre avantajul Chinei în urma summitului din Singapore

Diplomatul american a mai spus că exerciţiile militare la scară mare dintre SUA şi Coreea de Sud vor fi suspendate cât timp negocierile pentru denuclearizare cu Coreea de Nord înregistrează progrese.

Hagerty a respins însă preocupările în sensul că oprirea exerciţiilor ar însemna o reducere a angajării SUA în regiunea din nord-estul Asiei. ''Măsurile de securitate ale Washingtonului pentru regiune rămân neschimbate'', a declarat Hagerty, adăugând că presiunea maximă va fi menţinută până când Phenianul procedează la o denuclearizare într-un mod ''ireversibil şi verificabil''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.