Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul SUA în China se aşteaptă ca politica 'zero COVID' a Beijingului să continue până la începutul lui 2023

shanghai covid

Ambasadorul SUA în China, Nicholas Burns, a declarat joi că se aşteaptă ca politica "zero COVID" a Beijingului să continue până la începutul lui 2023, iar din acest motiv companiile americane sunt reticente în a investi în această ţară până când măsurile stricte de izolare nu vor fi ridicate, relatează Reuters şi AFP.

"Teoria mea este că probabil vom vedea (strategia) zero COVID continuând până la începutul anului 2023. Asta e ceea ce guvernul chinez semnalează", a afirmat ambasadorul Nicholas Burns în cadrul unui eveniment online organizat de think tank-ul Brookings Institution.

Măsurile de izolare perturbă şi mai mult lanţurile de aprovizionare deja afectate şi determină companiile străine să amâne eventuale noi investiţii, potrivit Agerpres.ro.

"Este o piaţă prea mare pentru ca ţările să se retragă, aşa că nu vom vedea multe companii să o părăsească complet", a afirmat el într-o videoconferinţă de la Beijing.

Însă, din discuţiile sale cu oameni de afaceri americani, ambasadorul a reţinut că există multă ezitare în a efectua noi investiţii ''înainte ca ei să vadă toată această situaţie încheiată".

Un sfert dintre companiile americane din Shanghai îşi reduc investiţiile în această metropolă considerată capitala economică a Chinei şi aproape toate se aşteaptă la o scădere a veniturilor lor în acest an, potrivit unui studiu publicat miercuri de Camera de Comerţ Americană (AmCham) din metropola chineză.

China este ultima mare economie mondială care a menţinut o strategie "zero COVID", care se bazează pe carantinarea persoanelor testate pozitiv, măsuri de izolare ţintite şi chiar teste PCR obligatorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.