Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul SUA în Rusia a revenit la post la Moscova, după summitul de la Geneva

Standford University
sua rusia federatia rusa

Ambasadorul SUA în Rusia, John Sullivan, a revenit joi la post la Moscova, după ce plecase în aprilie pentru consultări la Washington în plină criză diplomatică ruso-americană, a relatat agenţia de presă Interfax, în contextul unei ameliorări uşoare a relaţiilor dintre Rusia şi SUA în urma summitului dintre liderii celor două ţări săptămâna trecută, potrivit Reuters.

Preşedintele american Joe Biden şi omologul său rus Vladimir Putin s-au întâlnit la 16 iunie la Geneva pentru convorbiri, pe care ei le-au descris ca fiind pragmatice, dar nu prietenoase. Legăturile politice dintre cele două state sunt puternic tensionate, scrie Agerpres.ro.

'Sunt bucuros să mă întorc la Moscova', a spus Sullivan. 'Aştept cu nerăbdare să lucrez împreună cu colegii noştri din guvernul rus pentru a atinge obiectivul unei relaţii stabile şi previzibile între Statele Unite şi Rusia', a adăugat el.

Diplomatul american consideră că cele două puteri ar trebui să fie 'deschise şi sincere' una cu alta în ceea ce priveşte problemele asupra cărora sunt în dezacord.

'Ar trebui să cooperăm acolo unde este în interesul nostru reciproc, iar unde avem dezacorduri - şi avem dezacorduri semnificative - este important să avem un dialog deschis şi sincer', a declarat Sullivan într-un interviu pentru Interfax.

Sullivan a părăsit Moscova în aprilie, spunând că pleacă la Washington pentru consultări, la patru zile după ce Kremlinul sugerase SUA să-l recheme în centrală pe fondul unei crize diplomatice între cele două ţări.

Rusia îl rechemase înainte pe propriul ambasador de la Washington, după ce preşedintele Joe Biden spusese că el crede că Putin este un 'criminal', iar cele două ţări şi-au impus sancţiuni reciproce.

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, a revenit la Washington mai devreme săptămâna aceasta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.