Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul SUA la NATO: rușii își schimbă strategia. Au reevaluat situația din Ucraina

rotite plan strategie

Ambasadorul SUA la NATO susține că încă nu există dovezi că Rusia își va limita prezența militară în regiunea Donbas

Julianne Smith, ambasadorul SUA la NATO, a vorbit despre presupusa schimbare de obiective a Rusiei și a declarat că nu există dovezi că Moscova își va limita prezența în regiunea Donbas. Totuși, SUA și aliații vor continua să monitorizeze situația.

„Dar avem dovezi pentru faptul că rușii nu au reușit să-și atingă obiectivele inițiale. Iar acesta a fost, după cum bine știți, să cucerească Kievul în doar câteva zile. Așa că, din această cauză, cred că Rusia își reevaluează și au indicat că își vor modifica tactica, dar să îi dăm ceva timp. În următoarele două zile, Statele Unite, lucrând îndeaproape cu aliații și cu guvernul ucrainean, vor căuta dovezi ale acestei schimbări", a declarat Julianne Smith, la CNN.

De asemenea, Smith a vorbit despre strategia NATO și SUA, anunțând că armata ucraineană nu va primi avioane de luptă.

„Am vorbit cu președintele Zelensky de mai multe ori în ultimele săptămâni. Am auzit cererile sale de asistență. În multe cazuri, am livrat acele capacități antiaeriene, antiblindate, evaluăm nevoile lor de apărare aeriană. Dar răspunsul este nu, dacă întrebați despre avioanele din epoca sovietică, Statele Unite au decis că propunerea particulară înaintată de Polonia este nesustenabilă. Dar, sincer, dacă orice aliat NATO ar vrea să furnizeze aceste tipuri de echipamente, avioanele de luptă, MiG-urile, aceasta este o decizie suverană, poate lua această decizie suverană. Dar, în acest moment, Statele Unite se concentrează foarte mult pe nevoile lor de apărare aeriană. Și livrăm mai multe capabilități pentru a încerca să răspundem acestor cerințe", a explicat Julianne Smith.

În ceea ce privește posibilitatea ca atacurile cibernetice să fie incluse în Carta NATO, Smith a refuzat să comenteze spunând doar că în cazul în care un aliat ar avea nevoie, alianța „ar fi pregătită să răspundă și să ia măsuri".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.