Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul SUA: 'România e ținta unui RĂZBOI inițiat de Rusia'

putin w

România a fost ţinta "războiului de propagandă", una din ameninţările actualităţii, a afirmat miercuri ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, referindu-se la declaraţiile preşedintelui rus Vladimir Putin după ce sistemul antirachetă de la Deveselu a devenit operaţional.

"Războiul de propagandă este un alt tip de ameninţare. Bineînţeles, nu este o ameninţare nouă pentru Alianţa Nord-Atlantică. Am văzut acest tip de ameninţare în timpul Războiului Rece, dar am observat că a evoluat în ultimii ani. Din nefericire, România a fost ţinta unor asemenea atacuri", a spus diplomatul american.

Citește și: ȘOCANT O femeie a murit pentru că a băut prea multă…APĂ

El a făcut referire la declaraţiile preşedintelui rus Vladimir Putin. "Săptămâna trecută, preşedintele Putin a făcut declaraţii împotriva României în contextul participării acestei ţări la reţeaua sistemului antirachetă. Alianţa a petrecut ore întregi pentru a explica intenţiile acestui sistem, cum funcţionează, ce poate face şi ce nu. Cu toate acestea, Rusia continuă să emită relatări false", a afirmat diplomatul american.

Klemm a adăugat că este datoria presei să transmită informaţii corecte şi verificate.

Citește și: Unic în lume: Satul din România cu șosea din marmură și cu un singur locuitor

"Libertatea presei ne va face să câştigăm războiul informaţiilor. În acest moment critic, depinde de media să îşi facă meseria în întregime, fără să apeleze la scurtături, să publice comunicate de presă în mod automat, mai ales din surse care nu spun mereu întreaga poveste. Presa trebuie să investigheze, să caute adevărul, să chestioneze tot şi să contacteze toate persoanele implicate", a punctat ambasadorul.

El s-a întâlnit miercuri cu studenţi ai Universităţii din Bucureşti, unde a susţinut discursul "NATO in the 21st Century" şi a răspuns întrebărilor acestora, scrie agerpres.ro.

Citește și: Nu ai citit legi mai TRĂSNITE

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.