Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul SUA, SEMNAL DE ALARMĂ, la Baza Aeriană Câmpia Turzii: Regiunea României, mai volatilă din cauza agresiunii Rusiei

Ambasada SUA în România
Adrian Zuckerman

Avertisment dur lansat de Ambasadorul SUA în România. Regiunea în care se află și România a devenit mai volatilă ca urmare a agresiunii crescute a Rusiei în Crimeea, în Transnistria, în Donbass şi în Marea Neagră, spune ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, la Câmpia Turzii. Dronele MQ-9 Reaper ale armatei americane monitorizează situația.

Zuckerman a declarat, marți, la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, că în zonă a fost dislocată una dintre cele mai versatile vehicule aeriene fără pilot ale armatei americane, MQ-9 Reaper.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Accident cu cinci mașini lângă Ambasada Chinei din București

„De când România s-a alăturat NATO, în 2004, am făcut împreună contribuţii care vor menţine această regiune în siguranţă în faţa noilor ameninţări. O astfel de contribuţie este cea care ne aduce astăzi aici, dislocarea unora dintre cele mai versatile vehicule aeriene fără pilot ale noastre, MQ-9 Reaper. Acestea au capacitatea de a monitoriza şi înţelege rapid mediul operaţional în rapidă schimbare din regiune, o regiune devenită mai volatilă ca urmare a agresiunii crescute a Rusiei în regiune: în Crimeea, în Transnistria, în Donbass şi în Marea Neagră”, a spus Zuckerman.

Diplomatul american a subliniat că un exemplu al cooperării româno americane este baza aeriană de la Câmpia Turzii, care găzduieşte una dintre cele mai bune escadrile de vânătoare ale României.

„Tot aici este una dintre cele mai bune zone pentru antrenamente de luptă aeriană din Europa. Statele Unite au investit peste 14 milioane de dolari aici în ultimii cinci ani, pentru a ajuta la apărarea României şi a flancului de est al NATO”, a menționat Adrian Zuckerman.

Acesta a precizat că baza de la Câmpia Turzii a găzduit mai mulți aliaţi NATO, care protejează România ca parte a operaţiunii Atlantic Resolve.

„Trebuie să decidem să rămânem împreună şi să continuăm să construim pe baza puternicei cooperări de care ne bucurăm, pentru a-i împiedica pe alţii să provoace o ruptură între noi, slăbindu-ne astfel pe toţi, ca să îşi poată extinde influenţa malignă şi mai departe”, a conchis ambasadorul american.

Adrian Zuckerman a participat, marți, la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii la Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului româno-american DACIAN REAPER-20, alături de șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, și de generalul de brigadă Michael G. Koscheski, director de operațiuni în cadrul Cartierului General al Forțelor Aeriene pentru Europa și Africa de la baza Ramstein din Germania.

În cadrul evenimentului a fost organizată și o expoziție statică care a inclus tehnică militară din dotarea bazei aeriene, precum și aeronava fără pilot de tip MQ-9 Reaper.

În perioada ianuarie-martie 2020, Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii este gazda exercițiului româno-american DACIAN REAPER-20, exercițiu organizat și planificat în cursul anului 2019.

Militarii americani prezenți fac parte din 52nd Expeditionary Operations Group Detachment 2, unitate care își îndeplinește misiunile de informații, supraveghere și cercetare de pe aeroportul Miroslawiec, Polonia, și aparține 52nd Fighter Wing din cadrul Bazei Aeriene Spangdahlem, cu sediul în Germania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.