Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul SUA și premierul Ciucă discută despre impozitarea petrolului și gazelor offshore

economica.net
gaze neptun deep

Ambasadorul Statelor Unite la București, Kathleen Kavalec, i-a spus premierului Nicolae Ciucă, în cadrul unei întâlniri care a vizat, printre altele, investițiile energetice din Marea Neagră, că investitorii au nevoie de o "fiscalitate stabilă, predictibilă și transparentă", potrivit Profit.ro, citat de romania-insider.com.

Întâlnirea a avut loc la scurt timp după ce compania americană Black Sea Oil &Gas (BSOG), împreună cu Petro Ventures Resources și Gas Plus Dacia, deținătorii contractului de concesiune pentru perimetrul offshore de gaze naturale Midia din Marea Neagră, au contestat în instanță contribuția de solidaritate.

Producția de gaze naturale a început la Midia în vara anului trecut. BSOG încearcă să obțină modificarea prevederilor ordonanței de urgență prin care a fost promulgată contribuția de solidaritate, argumentând că aceasta ar urma să fie percepută asupra întregului său profit realizat în 2022, deoarece compania nu a desfășurat operațiuni în anii anteriori.

Într-adevăr, prevederile ordonanței, bazate pe Recomandările elaborate de Comisia Europeană, nu abordează cazul unor astfel de societăți care nu au desfășurat operațiuni înainte de 2022.

BSOG urmărește o "aplicare proporțională și adecvată a contribuției de solidaritate". "BSOG și partenerii săi au întreprins demersurile legale necesare pentru a-și proteja drepturile legale și pentru a se asigura că ordonanța nr. 186/2022 este în conformitate cu legea, cu principiile propuse în Regulamentul UE privind contribuția de solidaritate și că încurajează creșterea producției de gaze într-un moment în care țara are cea mai mare nevoie de ea", a declarat Mark Beacom, directorul general al BSOG.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.