Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Turciei la Paris, despre acuzațiile Franței cu privire la un presupus incident: 'Experţii NATO nu ajung la aceeaşi concluzie'

ahvalnews.com
Ismail Hakki Musa

Ambasadorul Turciei în Franţa Ismaïl Hakki Musa a anunţat miercuri că o anchetă a NATO nu confirmă acuzaţiile Parisului împotriva Ankarei cu privire la un presupus incident între fregata franceză Le Courbet şi bastimente turce, relatează Reuters, relatează News.ro.

Citește și: Recep Tayyip Erdogan a acuzat Uniunea Europeană de discriminare: Turcia nu se află pe lista ţărilor 'sigure'

Franţa a hotărât, din acest motiv, să se retragă din operaţiuni NATO de supraveghere în estul Mării Mediterane şi a informat marţi NATO în acest sens, a anunţat Ismaïl Hakki Musa.

NATO a aunţat la mijlocul lui iunie că a deschis o anchetă, în urma unor acuzaţii ale Franţei referitoare la acest incident de la 10 iunie.

”Secretarul general al NATO (Jens Stoltenberg) a ordonat o investigaţie, care tocmai a fost efectuată, iar potrivit informaţiilor pe care le am nu este concludentă cu privire la reclamaţia prietenilor noştri francezi”, a declarat ambasadorul turc într-o audiere în Senatul francez.

”Se pare că experţii NATO nu ajung la aceeaşi concluzie”, a subliniat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.