Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul ucrainean la Berlin cere tancuri pentru armata Ucrainei: 'Îmi place fauna sălbatică germană, în special leopardul și jderul'

Leopard

Ambasadorul ucrainean în Germania, Oleksi Makeev, a reproșat Berlinului că procesul prin care acordă asistență Forțelor Armate ale Ucrainei este prea lent şi a cerut ca partea germană să furnizeze Kievului tancuri moderne cât mai curând posibil - potrivit unui interviu acordat publicaţiei Bild, notează RADOR.

Potrivit lui Makeev, asistența Germaniei este comparabilă cu o mașină sport care circulă pe autostradă cu o viteză de doar 30 de kilometri pe oră.

"În loc să ne dea rapid ceva care ne-ar ajuta cu adevărat în lupta împotriva rușilor, ne explică săptămâni întregi de ce cererile noastre nu pot fi îndeplinite sub nicio formă. Acest lucru durează câteva săptămâni sau luni, iar, în cele din urmă, Germania ajută - dar numai când este aproape prea târziu" - a remarcat Makeev.

Potrivit ambasadorului, în acest moment, Forțele Armate ale Ucrainei au nevoie de tancuri de luptă și de artilerie cu rază lungă.

"Voi spune în felul următor: îmi place fauna sălbatică germană, în special leopardul și jderul" - a menţionat ambasadorul, făcând aluzie la tancul german Leopard şi vehiculul de luptă Jder.

Makeev a mai remarcat că Forțele Armate ale Ucrainei au nevoie de tancuri moderne, nu de cele sovietice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.