Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Ucrainei în Moldova, întrevedere cu liderul separatist transnistrean

economist.com
transnistria

Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Ivan Gnatişin, a avut luni, 30 ianuarie, o întrevedere la Tiraspol cu liderul administraţiei separatiste transnistrene, Vadim Krasnoselski, informează Radio Chişinău. În deschiderea acestei întrevederi, Vadim Krasnoselski a declarat că Transnistria şi Ucraina au 'vechi relaţii', exprimându-şi speranţa că aceste relaţii 'interstatale' vor continua, potrivit agenţiei oficiale de la Tiraspol 'Novosti PMR'.

La rândul său, ambasadorul Ivan Gnatişin a subliniat că speră să discute subiecte concrete ce nu ţin doar de reglementarea politică a conflictului transnistrean. Administraţia de la Tiraspol a acuzat în repetate rânduri Ucraina că ar bloca, împreună cu autorităţile de la Chişinău, livrările de carburanţi pe cale feroviară în Transnistria, împiedicând astfel activitatea întreprinderilor din regiune.

De asemenea, ambasadorul ucrainean a fost chemat în toamna anului trecut la Kiev pentru consultări, după ce Igor Dodon a declarat în timpul campaniei sale electorale că Peninsula Crimeea este teritoriu al Federaţiei Ruse. Totodată, după ce Dodon a fost ales preşedinte al Republicii Moldova, Administraţia preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko şi-a exprimat speranţa că retorica sa privind Peninsula Crimeea se va schimba, conform Agerpres. În timpul vizitei oficiale pe care a efectuată-o pe 17 ianuarie la Moscova, Igor Dodon a declarat că autorităţile moldovene trebuie să menţină relaţii de prietenie cu Ucraina, astfel că 'astăzi nimeni nu-şi va asuma riscul de a recunoaşte ca fiind rusească Peninsula Crimeea'. 'Eu nu mi-am schimbat opinia (cu privire la Crimeea) şi nu am să mi-o schimb. Însă, trebuie înţeles că noi trebuie să avem cu Ucraina relaţii de prietenie', a spus Dodon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.