Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul UE în Moldova consideră că referendumul privind integrarea europeană poate deveni un factor de unificare pentru partidele pro-europene

Vocal Europe
Janis Mazeiks

Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis Mazeiks, consideră că „referendumul privind integrarea europeană a republicii poate deveni un factor unificator pentru partidele pro-europene”. După cum relatează INFOTAG, Mazeiks a declarat acest lucru marți seara la postul TV8 preluat de stiripesurse.md

„Vedem că există discuții în societate despre referendum. Este un lucru pozitiv, care arată că există mult interes pentru integrarea europeană. Referendumul este, de asemenea, un motiv pentru ca forțele politice să se hotărască, ca să nu continue să stea confortabil pe două scaune. Și pentru ca forțele pro-europene să se unească. Pactul („Pentru Europa”) propus de partidele care au aderat la blocul „Împreuna”, după exemplul Pactului de la Snagov, este de asemenea un moment pozitiv, poate deveni un factor de consolidare pentru forțele pro-europene”, a mai spus diplomatul.

Întrebat despre referendum, diplomatul a spus că acesta este „dreptul suveran al fiecărei țări”.

„Când se va organiza referendumul este decizia fiecărei țări. Depinde atât de situația politică, cât și de legislația internă, de Constituția unor țări. Nu există o poziție definitivă din partea UE - când să aibă loc referendumul și dacă ar trebui să aibă loc sau nu. Dacă Moldova decide să îl organizeze, este dreptul său suveran. Acest lucru arată că există o voință politică. Este o bună oportunitate de a ne asigura că există o majoritate care susține integrarea europeană pentru a urma această cale cu mai multă încredere”, a declarat Mazeiks.

Întrebat ce s-ar putea întâmpla în cazul unei schimbări de putere în țară și a unei respingeri a parcursului european, el a spus că, în acest caz, negocierile s-ar opri.

„Avem astfel de exemple. Totul depinde de fiecare țară în parte, de voința politică din interiorul țării. Dacă nu există reforme, dacă nu există negocieri, nu există niciun progres. Dacă există o regresie în țară, negocierile se pot opri”, a declarat ambasadorul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.