Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul UE părăseşte Nicaragua pe fondul tensiunilor diplomatice

euractiv.com
Bettina Muscheidt

Ambasadorul Uniunii Europene Bettina Muscheidt a părăsit Nicaragua, după ce a fost declarat „persona non grata” de guvernul preşedintelui Daniel Ortega. Ambasadorul Uniunii Europene Bettina Muscheidt a părăsit Nicaragua, la doar trei zile după ce a fost declarată „persona non grata” de guvernul preşedintelui Daniel Ortega, anunță Mediafax.

Ministrul de externe nicaraguan, Denis Moncada, a notificat-o verbal pe Muscheidt că ar trebui să părăsească ţara după ce delegaţia UE a solicitat eliberarea deţinuţilor politici la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite de săptămâna trecută. De asemenea, guvernul lui Ortega a anunţat că va suspenda legăturile diplomatice cu Olanda.

„Ţările de Jos regretă decizia disproporţionată a Nicaragua de a întrerupe relaţiile diplomatice. Luăm o poziţie fermă faţă de înrăutăţirea structurilor democratice şi încălcările drepturilor omului în Nicaragua. Alte ţări au observat şi ele dificultăţi în menţinerea unui dialog deschis cu Nicaragua. Vom discuta următorii paşi cu UE”, a declarat ministrul olandez de externe Wopke Hoekstra.

Vicepreşedintele Nicaragua, Rosario Murillo, a anunţat săptămâna aceasta că ţara din America Centrală nu-l va accepta pe noul ambasador numit de SUA, Hugo Rodriguez, drept reprezentant la Managua. În martie, guvernul lui Ortega l-a expulzat pe ambasadorul Vaticanului la Managua, Waldemar Sommertag.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.