Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambulantele, un pericol major. Pot fi adevarate capcane ale mortii

smurd

Ambulantele sunt menite sa reprezinte salvarea pentru majoritatea oamenilor care ajung sa apeleze la ele. Dar multe dintre masinile folosite ca ambulante in Romania pot fi mai degraba capcane ale mortii, decat salvari.

Aceasta concluzie ingrijoratoare se desprinde in urma a peste 200 de controale efectuate de Departamentul pentru Situatii de Urgenta al MAI. Acestea s-au soldat cu amenzi de aproape 60 de mii de lei, informeaza Digi 24.

Vechimea ambulanţelor şi lipsa fondurilor de intretinere reprezinta o mare problema. Mai bine de jumătate dintre salvările din ţara noastră sunt mai vechi de şapte ani şi au zeci de mii de kilometri la bord. Un sfert dintre ele transportă pacienţi de cinci ani, iar o zecime au depăşit limita de casare, adică nici măcar n-ar mai trebui folosite.

O alta problema o reprezinta soferii. Multi dintre ei nu folosesc centura de singuranta, sunt neglijenti si pun in pericol viata pacientilor si a intregului echipaj. Mai mult decat atat, de multe ori nici pacientilor nu le sunt puse centurile de siguranta. Astfel se face ca in urmă cu câţiva ani, în Bucureşti patru pacienţi care se aflau într-o salvare au murit în urma unui grav accident de circulaţie, tocmai pentru că nu purtau centuri.

Aproape 40 de şoferi de ambulanţe, care au fost opriţi în trafic de poliţişti, au fost amendaţi, anul trecut, pentru că au uitat de centura de siguranţă.

„Neutilizarea centurii, neutilizarea centurii în cabina medicală, neutilizarea centurilor de pe targă pentru pacienţi, care reprezintă un pericol major pentru pacient. Astea toate au fost motive de amendă”, spune Raed Arafat secretar de stat Ministerul de Interne.

Nu sunt, însă, singurele probleme pentru care Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a dat amenzi de aproape 60 de mii de lei în 2015. De la unele unităţi de primire a urgenţelor lipseau nejustificat materiale vitale, deşi s-au dat bani de la buget.

„Că nu a mers o procedură de licitaţie hai să zicem că se înţelege dar că nu ai iniţiat o achiziţie, că nu te-a interesa, asta te duce bineînţeles la o amendă”, spune Raed Arafat secretar de stat, Ministerul de Interne.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.