Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambulanțierii au dus la spital un muncitor rămas fără deget, dar au uitat să ia și falanga de la gheață

Facebook
ambulanta salvare

Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Neamţ afirmă, joi, într-un comunicat de presă remis AGERPRES, că echipajul ambulanţei care a preluat pacientul de la Centrul de Primiri Urgenţe Roman nu a fost înştiinţat la acel moment şi despre existenţa şi necesitatea preluării degetului amputat.

Managerul SJA Neamţ, dr. Dorice Albu, a declarat că acest aspect nu se regăseşte nici în foile medicale de predare a a pacientului, iar doctorul de la CPU Roman nu era prezent în momentul în care pacientul a fost preluat, pentru transferul la Iaşi, de echipajul de pe ambulanţă, scrie Agerpres.ro.

"Echipajul ambulanţei care a preluat pacientul pentru transfer către Spitalul Iaşi, echipaj distinct faţă de cel care a intervenit pentru preluarea aceluiaşi pacient de la domiciliu şi predat la CPU - SMU Roman, nu a fost informat în nici un fel la momentul preluării pacientului C.P. despre existenţa şi necesitatea preluării degetului secţionat, acest aspect nefiind consemnat nici în documentele operative de solicitare/predare ale Spitalului Municipal Roman, esenţială fiind şi lipsa medicului solicitant la momentul predării-preluării pacientului de la SMU Roman", a declarat managerul SJA Neamţ.

Dr. Dorice Albu a adăugat că urmează să fie demarată o analiză administrativă punctuală în urma căreia se vor stabili aspectele relevante privind conformitatea intervenţiei.

Un pacient în vârstă de 54 ani a fost transferat, luni, cu o ambulanţă, de la Spital Municipal Roman la Spitalul "Sf. Spiridon" Iaşi fără degetul amputat într-un accident de muncă.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Roman, Andreea Trifan, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că medicul din Unitatea de Primiri Urgenţe i-a pus în vedere asistentei de pe ambulanţă, la predarea pacientului, că degetul amputat se află în acel recipient, dar aceasta a omis să îl ia.

"Pacientul a ajuns la Centrul de Primiri Urgenţe la ora 8.25. În urma unui accident de muncă, prezenta plagă palmară stânga cu secţionarea degetului inelar şi secţiune de tendon prin tăiere. A fost examinat radiologic. Între timp, medicul urgentist a solicitat transferul pacientului la Spitalul "Sfântul Spiridon" Iaşi, pentru Secţia Chirurgie plastica. La 9.10 s-a primit avizul de transfer. La 9.15, 9.30, 9.45, medicul urgentist romaşcan a apelat telefonic Serviciul Judeţean de Ambulanţă deoarece maşina întârzia să ajungă. La ora 9.50 pacientul este preluat pentru transfer. Asistenta de pe ambulanţă, deşi a fost informată de medicul urgentist că degetul este în recipientul cu gheaţă, aceasta a omis să îl preia", a declarat Andreea Trifan.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Roman a mai spus că la circa 10 minute după ce ambulanţa cu pacientul a plecat de la Spitalul municipal Roman, un asistent medical din Centrul de Primiri Urgenţe a sesizat că nu a fost preluat şi recipientul în care se afla degetul amputat.

Astfel, o a doua ambulanţă a preluat recipientul cu degetul amputat şi l-a predat, pe traseu, ambulanţei care transporta pacientul.

Medicii de la la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi nu i-au putut replanta bărbatului degetul amputat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.