Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambulatoriu Spitalului Victor Gomoiu, inaugurat de primarul general și primarul Sectorului 3

facebook.com
Gabriela Firea primarie

Primarul general la Capitalei, Gabriela Firea, împreună cu primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, au inaugurat joi ambulatoriul integrat al Spitalului Clinic de Copii "Dr. Victor Gomoiu" care a fost reabilitat, modernizat și echipat cu ajutorul fondurilor europene, conform Agerpres.

"Astăzi, în sfârșit, putem să inaugurăm Ambulatoriul Clinic de Copii Victor Gomoiu. Este vorba despre o unitate de medicină pentru copii care a fost înființată de peste 50 de ani și avea nevoie de o reabilitare, modernizare și dotare, ceea ce s-a întâmplat. Programul a fost semnat în anul 2011, este vorba despre fonduri europene și fonduri din partea municipalității. Costul lucrărilor a fost de 1,5 milioane din partea Uniunii Europene și 150.000 de euro din partea municipalității", a afirmat Gabriela Firea.

Ea a spus că ambulatoriul are 11 cabinete la care lucrează 12 medici pe diferite specialități, 14 asistenți, un psiholog și un kinetoterapeut. "Am găsit și acest proiect blocat, din nefericire, în partea a doua a anului 2015 și în a prima parte a anului 2016 nu au fost progrese în legătură cu finalizarea acestui obiectiv de investiții. Din punctul meu de vedere, proiectul a fost realizat deficitar, avea foarte multe greșeli, nu erau prevăzute branșamentele. De asemenea, dotări esențiale fără de care acest ambulatoriu nu putea să funcționeze pentru că nicio clădire nu poate să fie funcțională fără amenajări și fără branșamentele necesare", a afirmat Firea.

Ea a spus că ar fi potrivit să fie amenajat în curtea ambulatoriului și un loc de joacă pentru copii. Primarul general a afirmat că la sfârșitul verii va fi finalizată și clădirea nouă a spitalului. "Considerăm că la sfârșitul verii toată construcția va fi 100% finalizată. Circuitele medicale, precum și numărul de paturi sunt apanajul Ministerului Sănătății și sunt convinsă că până la sfârșitul anului dacă toate aceste reguli care sunt impuse în mod firesc și legal de către Ministerul Sănătății să fie îndeplinite", a mai susținut primarul Capitalei.

"În cel mai mare sector al Bucureștiului încercăm să creăm toate condițiile pentru a spori natalitatea și nu doar natalitatea. Ne dorim să avem o zonă cât mai agreabilă și cu facilități de toate felurile și de învățământ și de sănătate cât mai performante", a spus Negoiță. Managerul Spitalului Clinic de Copii "Dr Victor Gomoiu", Doina Pleșca, a spus că ambulatoriul inaugurat joi are foarte multe specialități, este dotat cu unul dintre cele mai performante tomografe, are o sală de joacă pentru copii, o sterilizare modernă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.