Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambulatoriul SJU Suceava se deschide cu măsuri stricte de siguranţă sanitară; pacienţii rugaţi să anunţe dacă au simptome de COVID-19

Monitorul de Suceava
spitalul judetean suceava

Ambulatoriul Spitalului de Urgenţă (SJU) Suceava se redeschide de la 1 iulie pentru majoritatea specialităţilor, cu reguli foarte stricte stabilite de epidemiologi pentru reluarea consultaţiilor, a declarat într-o conferinţă de presă, marţi, directorul medical Valeriu Gavrilovici.

El a spus că redeschiderea ambulatoriului în condiţiile evoluţiei infecţiei cu noul coronavirus impune luarea unor măsuri excepţionale de asigurare a triajului epidemiologic, respectarea măsurilor de igienă şi distanţare fizică, precum şi limitarea numărului de pacienţi care pot fi admişi în incinta clădirii, pentru a se face dezinfecţia în mod corespunzător şi a se evita la maximum posibil contaminarea.

Potrivit lui Gavrilovici, programările se vor face telefonic la numerele actualizate ale ambulatoriilor de specialitate sau online pe portalul SJU.

Pacientul programat se va prezenta în ambulatoriu la ora prevăzută, va evita staţionarea în grupuri, iar accesul în clădire se va face după triajul epidemiologic.

Totodată, conducerea SJU Suceava a făcut apel la pacienţi şi aparţinători să anunţe medicul de familie şi medicul specialist în cazul în care, între momentul programării şi prezentarea la ambulatoriu, au apărut suspiciuni sau simptome de infecţie cu noul coronavirus, respectiv dificultate de a înghiţi sau de a respira, tuse persistentă, tulburări digestive, dispariţia mirosului şi/sau a gustului.

Gavrilovici a spus că sistemul de consultaţii prin telemedicină se va păstra în cazul cabinetelor de Gastroenterologie, Diabet, Boli Infecţioase, Pneumatologie şi Dermatologie.

Directorul medical a precizat că în cazul Secţiei de Gastroenterologie este vorba de deficit de personal, la Diabet pentru protecţia pacienţilor care sunt din categoria de risc major în caz de infectare cu noul coronavirus, la Boli Infecţioase şi Pneumologie pavilioanele sunt secţii pentru pacienţi COVID, iar Secţia Dermatologie e în conservare pentru cazul în care numărul de pacienţi cu COVID ar creşte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.