Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambulatoriul Spitalului Judeţean din Galaţi va fi modernizat şi dotat cu aparatură modernă

Facebook
medic doctor spital

Ambulatoriul Spitalului Judeţean din Galaţi va fi modernizat, reabilitat, extins şi dotat cu aparatură modernă. Startul lucrărilor a fost dat luni, iar autorităţile judeţene promit că la final clădirea cu trei etaje va arăta complet diferit, potrivit Mediafax.

Imobilul va fi extins cu aproximativ 1.500 de metri pătraţi, iar cabinetele de specialitate din interior vor avea aparate de ultima generaţie.

Echipamentele vor costa peste două milioane de lei, iar clădirea va fi gata la finalul anului viitor.

„În contractul pe care îl avem cu constructorul, o asociere de firme din Galaţi cu care am mai lucrat, avem 16 luni ca grafic de execuţie, dar sunt sigur că va fi gata mai repede astfel încât să dăm drumul anul viitor. Este un proiect cu finanţare europeană. La ora actuală sunt 3.600 de metri pătraţi, cu încă 1.500, 1.600 de metri pătraţi suprafaţa va creşte cu cel puţin 45%. Clădirea va avea tot trei etaje cu demisol şi parter”, a explicat jurnaliştilor Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

SG-ul PSD lansează BOMBA: vom propune un Guvern tehnocrat. Premierul, un fost membru de partid

Potrivit planului, în clădirea modernizată vor fi cabinete medicale pentru specialităţile diabet, oftalmologie, cardiologie, oncologie, ginecologie, urologie, radiologie şi imagistică medicală, ORL, neurologie, medicină internă, hematologie şi ortopedie.

Cel mai mare spital din sud-estul ţării trece prin mari transformări. Clădirea cu nouă etaje a spitalului şi Unitatea de Primiri Urgenţe sunt modernizate, extinse, consolidate şi dotate cu aparatură medicală nouă. De asemenea, în curte se va ridica o clădire cu trei etaje pentru morgă, s-a construit o parcare supraetajată care va avea şi heliport şi au fost amenajate două buncăre pentru acceleratorul liniar de particule necesar bolnavilor de cancer. Investiţia totală este de aproximativ 70 de milioane de euro, fonduri europene şi bani de la bugetul judeţean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.