Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambuscadă jihadistă în Irak. Cel puţin 10 militari au fost ucişi

Cel puţin zece militari irakieni au fost ucişi marţi într-o ambuscadă a grupării Statul Islamic (SI) în vestul Irakului, au anunţat responsabili locali şi din cadrul structurilor de securitate, informează AFP, conform agerpres.

Acest cel mai recent atac ridică la 26 numărul membrilor forţelor de securitate şi ai poliţiei de frontieră irakieni ucişi din 23 aprilie până în prezent în atacuri ale SI în această regiune.

TRAFIC de organe în favoarea şeicilor arabi. Poliţia a destructurat o întreagă reţea

'Zece militari au fost ucişi şi şase au fost răniţi într-un atac al Daesh marţi dimineaţa devreme', a declarat pentru AFP un locotenent colonel, folosind acronimul în limba arabă al grupării ultraradicale sunite.

Un ofiţer de poliţie şi un responsabil local au confirmat bilanţul acestui atac, care a vizat baza Diviziei 1 la Saggar, la est de Ratba, la circa 400 de kilometri vest de Bagdad.

Jihadiştii au folosit rachete şi au tras cu mortiere înainte de a încerca să lanseze un asalt împotriva bazei. Confruntările au durat două ore, potrivit acestor surse.

Statul Islamic a cucerit în 2014 aproape toată provincia deşertică Al-Anbar, care se învecinează cu Siria, Iordania şi Arabia Saudită, însă gruparea a fost alungată din principalele oraşe ale provinciei, printre care capitala Ramadi în februarie 2016 şi Fallujah în iunie. De atunci, combatanţi ai SI au continuat să hărţuiască forţele de securitate prezente în zonă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.