Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AmCham INTRĂ PESTE CIRCUL din coaliție: Criza politică AFECTEAZĂ sectoare din educație, sănătate și economie

amcham.ro
amcham romania

Fiecare zi de instabilitate politică agravează situația pe toate planurile, fie că vorbim de sănătate, educație, economie, iar urgențele momentului impun abordarea cu responsabilitate a provocărilor reale cu care se confruntă țara, arată AmCham, Camera de Comerț Americană în România. Conform unui sondaj efectuat pe 100 de companii dintre membrii AmCham, 68% dintre companii cred că actualul context politic are impact asupra deciziilor de business sau investiții. 83% dintre repondenți cred că predictibilitatea și stabilitatea sunt foare importante pentru deciziile de business, iar 16% spun că sunt importante.

Membrii AmCham spun că tendința de creștere a inflației este cel mai mare risc pentru economie, urmată de creșterea gradului de îndatorare publică, de creșterea ratei dobânzilor, de schimbările demografice și în ultimul rând de deprecierea leului. Percepția asupra climatului de afaceri s-a schimbat radical, evaluarea „bun și foarte bun” scăzând în septembrie 2021 la 23% dintre respondenți, de la 49% în iulie 2021. În schimb calificatul „precar și slab” a fost ales de 38% dintre respondenți, de la 14% în iulie, scrie Mediafax,

„Avem convingerea că PNRR, unul dintre puținele proiecte care se bucură de susținere transpartinică la București, are potențialul de a deveni un nou T 0 pentru România, doar dacă implementarea sa este prioritizată la toate nivelele administrației și gestionată responsabil, coerent și profesionist.

În numele comunității de afaceri pe care o reprezintă, AmCham România face apel la revenirea clasei politice la angajamentele asumate pentru societate și economie, fără de care nu se poate opri deprecierea încrederii în cadrul investițional și de afaceri, care potrivit unui sondaj recent al AmCham, atinge în această perioadă cotele minime înregistrate în prima jumătate a anului 2020, când România era lovită de o lipsă acută de predictibilitate generată de primul val pandemic”, spune un comunicat al organziației.

Deprecierea rapidă a încrederii în climatul investițional dovedește încă o dată faptul că aceasta se câștigă greu și se pierde foarte repede! Întregul spectru politic trebuie să se alinieze transpartinic în jurul reformelor pe care România și românii le așteaptă de foarte mult timp. Pentru a fi un stat credibil în relație cu investitorii, cu partenerii instituționali externi și nu în ultimul rând cu cetățenii, este nevoie ca politica și politicienii să fie în slujba României și nu invers.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.